Lucrãrile la drumul spre Parâng ar trebui sã fie finalizate anul viitor. Sfârsitul anului 2019 ar putea aduce asfaltul pe drumul din statiunea montanã. Desi lucrãrile sunt întârziate, potrivit autoritãtilor judetene, existã sanse ca lucrãrile sã fie finalizate la termen.
„Cred cã si în bugetul de anul viitor dumneavoastrã veti vota si vom termina drumul de acces în statiunea Straja si voiam sã vã informez si despre investitia din Parâng.. Firma austriacã a început lucrãrile, dar mai lent decât mã asteptam. Sunt  multumit de ceea ce s-a fãcut, dar se putea si mai mult. Sperãm, dupã asigurãrile pe care le-au dat ei, cã anul viitor investitia din Parâng va fi gata. Deci si Parângul merge în acelasi timp cu Straja si cred cã, dacã în prima parte a anului viitor vom termina Straja, pânã la sfârsitul anului o sã terminãm si Parângul”, a spus în plenul Consiliului Judetean Hunedoara, Costel Avram, administratorul public al judetului. În plus, la nivelul institutiei judetene s-a aprobat nota  conceptualã si tema de proiectare pentru încã 800 de metri de drum.
„Si mai mult, dupã cum ati vãzut si bãnuiesc cã stiti, investitia cu bani europeni a fost fãcutã de consilierii judeteni si conducerea din anul 2012-2013 pânã la pilonul 17, adicã au mai rãmas 800 m nefãcuti. Nu stiu cine a decis. De aceea, în sedinta trecutã, am trecut în nota  conceptualã si tema de  proiectare ca si diferenta aceasta de 800 m, de la pilonul 17 si pânã la scoala sportivã, sã fie rezolvatã. Dar, din pãcate,  va fi rezolvatã cu bani de la  bugetul consiliului judetean.  Erau bani europeni, dar cineva nu a vrut sã fie fãcut drumul pânã la scoala sportivã”, a mai spus  sursa citatã. Lucrãrile la drumul care duce în statiunea Parâng au început la sfârsitul lunii septembrie, dupã ce a fost semnat si contractul de executie.  Drumul turistic va fi  modernizat pe patru kilometri, iar costurile de executie se ridicã la peste 17 milioane de lei. Fondurile destinate modernizãrii vin prin Programul National de Dezvoltare Localã. Durata de  executie este de 27 de luni.
Monika BACIU