Monica Iacob – Ridzi: „Sunt nevinovatã”!

La trei ani de la declansarea uriasului scandal de coruptie, finalizat cu o trimitere în judecatã, fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob – Ridzi, sustine cã este nevinovatã si cã va demonstra acest lucru. Deputatul Monica Iacob – Ridzi sustine cã are dovezi ale nevinovãtiei sale si cã va începe sã le prezinte.

„Am înteles sã fac un pas înapoi (în anul 2009., n.r.), sã nu vorbesc despre dovezile nevinovãtiei mele. Din pãcate, s-a creat impresia cã as vinovatã de ceva. Vã asigur cã voi prezenta, în perioada imediat urmãtoare, dovezi ale nevinovãtiei mele”, a afirmat Monica Iacob-Ridzi. Într-o conferintã de presã organizatã la Petrosani, fostul ministru al Tineretului si Sportului a declarat cã a fost audiatã 10 ore în procesul aflat pe rolul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, iar la finalul declaratiei sale nimeni nu i-a mai pus vreo întrebare.

„Eu cred cã am lãmurit, cel putin în instantã, lucrurile. Tot asa le voi lãmuri si în spatiul public pentru a face sã nu mai planeze nicio urmã de îndoialã în ceea ce mã priveste”, a conchis Monica Iacob-Ridzi. Monica Iacob – Ridzi a fost ministru al Tineretului si Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009 a fost desemnatã ministru al Tineretului si Sportului, dar si-a încheiat cariera de ministru cu un imens scandal de coruptie.

A ajuns în instantã, fiind acuzatã de abuz în serviciu contra intereselor publice în formã calificatã, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de acces fãrã drept la un sistem informatic, sãvârsitã prin încãlcarea mãsurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fãrã drept.

Dosarul a fost instrumentat de DNA, iar procurorii anticoruptie sustin cã, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotãrât ca, sub pretextul realizãrii unor manifestãri de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizãrii serviciilor de organizare aferente, sã atribuie ilegal unor firme private contracte de prestãri servicii având acest obiect.

În acest scop a fost alocatã firmelor Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitatã si aprobatã prin buget pentru acest eveniment. DNA mai aratã cã fostul ministru al Tineretului si Sportului a hotãrât, tot în mod unilateral, ca evenimentele sã fie organizate în locatii din Bucuresti, Costinesti si 39 de resedinte de judet, în care cunostea cã structurile proprii ale ministerului ori alte entitãti publice sau private vor desfãsura manifestãri de acest gen.

Ministerul Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului s-a constituit parte civilã cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizând cã îsi rezervã dreptul de a o modifica în functie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator din dosar.

A plecat din PDL dar nu reproseazã opinia conducerii partidului

Monica Iacob – Ridzi spune cã ar fi fost dispusã sã nu candideze la alegerile din 9 decembrie, asa cum a sugerat liderul PDL Vasile Blaga, dacã cineva ar fi fost dispusã sã o asculte în toatã aceastã perioadã.

Deputatul Monica Iacob-Ridzi a declarat cã nu are de ce sã acuze pe cineva din conducerea partidului din care a demisionat recent si a spus cã liderii democrat-liberalilor au avut o pozitie decentã în privinta sa.

”Cred cã pozitia decentã pe care PDL-ul a avut-o fatã de mine spune multe. Nu am de ce sã acuz pe cineva din conducerea PDL si am apreciat pozitiile exprimate în ultimele zile atât de cãtre domnul presedinte Blaga cât si de liderul grupului parlamentar la PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader. Au fost opinii corecte si decente care indicã acea maturitate politicã specificã PDL-ului pe care îl cunosc si care nu are nicio legãturã cu noile aliante cu care, personal, nu mã identific”, a spus Monica Iacob Ridzi.  În plus, politicianul a precizat cã, dacã anumiti colegi i-ar fi ascultat argumentele de nevinovãtie din dosarul în care este acuzatã de fapte de coruptie, ar fi fost dispusã chiar sã nu mai candideze. „Din pãcate, multi dintre colegii mei de partid s-au îndepãrtat de mine. Nu si-au gãsit timp sã-mi asculte argumentele, apãrãrile, nu si-au fãcut timp nici cinci minute sã se uite pe unele documente care îmi demonstreazã nevinovãtia. (…) Dacã în urma discutiilor pe care as fi dorit sã le port cu persoane din PDL, as fi fost ascultatã, mi s-ar fi ascultat punctele de vedere, as fi fost dispusã chiar sã înteleg orice decizie a partidului, inclusiv cea a unei posibile necandidaturi a mea, în anul 2012”, a adãugat Monica Iacob-Ridzi. Ridzi va candida totusi, pe Colegiul Petrosani-Petrila-Aninoasa, dar nu a explicat în ce formulã.

 Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.