Prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rectorul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti, este, din aceastã sãptãmânã, Doctor Honoris Causa al Universitãtii din Petrosani.  Distinctia i-a fost  acordatã de mediul academic de la noi, pentru meritele pe care aceastã ilustrã personalitate a învãtãmântului economic le are în acest domeniu, al învãtãmântului economic universitar. CV –ul profesorului este unul impresionant, iar la acest eveniment au luat parte si prorectorii de la ASE
„Considerãm cã acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa, profesorului universitar doctor Nicolae Istudor este o bine-venitã rãsplatã în raport cu eforturile sale permanente de autoperfectionare, iar pentru întreaga comunitate  academicã a Universitãtii din Petrosani este un motiv de gratitudine si onoare. Ne manifestãm convingerea cã, prin intermediul acestui demers, comunitatea  academicã a UP si-a atras un nou membru valoros, care prin dãruirea si  eforturile sale, va cotribui si pe viitor la dezvoltarea si cresterea vizibilitãtii în plan international a  universitãtii noastre”, a spus prof univ dr univ Sorin Radu, Rectorul Universitãtii Petrosani.  Rectorul de la ASE s-a arãtat deosebit de onorat de distinctia pe care a primit-o la Petrosani  si le-a multumit celor din comunitatea academicã pentru aceasta.
„Pentru mine este o mare onoare cã, o universitate cu traditie tehnicã proeminentã în istoria academicã a tãrii, cum este Universitatea din Petrosani, a decis sã îmi acorde, ca reprezentant al unei universitãti economice, titlul de Doctor Honoris Causa. Pe lângã faptul cã mã emotioneazã, gestul  pe care îl faceti mã îndeamnã sã acord deplinã atentie cooperãrii dintre universitãtile noastre,  pentru ceea ce ne animã pe noi toti, si anume, grija pentru profilul intelectual al tânãrului aflat în fata viitorului plin de provocãri”, a spus, dupã ce i-a fost înmânat titlul,  prof. Univ dr Nicolae Istudor, Rectorul ASE. Rectorul Universitãtii din Petrosani i-a înmânat, cu acest prilej, un simbol brâncusian, arãtându-i profesorului Nicolae Istudor cã, la Petrosani  s-a turnat Coloana Infinitului, un simbol national cu o mare însemnãtate culturalã.
Diana Mitrache