Asociatia Copii pentru Viitor Lupeni si Liceul Tehnologic  Lupeni desfãsoarã în anul scolar 2018-2019 proiectul  Meserii pentru Viitor – Electricitatea Pas cu Pas.  Este un  proiect de educatie non-formalã si activitãti practice în domeniul electricitãtii, destinat elevilor de clasa a X- a si a XI-a din învãtãmântul profesional.
„Elevii vor fi îndrumati de cãtre un specialist al organizatiei noastre sã îsi însuseascã abilitãti practice de bazã  în meseria de electrician, si anume cum sã monteze un panou electric, o prizã, un circuit electric. În plus,  avem în vedere  si modalitãti de generare a energiei verzi, regenerabile,  astfel ca, pânã la finalul cursului, elevii vor învãta cum sã instaleze panouri solare si fotovoltaice”, spune Anca Iordãnescu,  reprezentant Asociatia Copii  pentru Viitor. Scopul acestor activitãti de a-i pregãti pe tineri în însusirea unor abilitãti practice, menite sã îi ajute sã  îsi gãsescã mai usor un loc de muncã  dupã terminarea studiilor, utilizând metode si mijloace  educationale moderne si un cadru ambiant favorabil învãtãrii si  formãrii.
„Acest proiect vine într-un context în care, organizatia  noastrã, ca membru al retelei REPER 21, ne-am luat angajamentul sã contribuim,  cu toate  resursele, la atingerea unora din cele 6 prioritãti legate de Educatia pentru Dezvoltare Durabilã, stabilite prin Declaratia  de la Bautmi în  2016, în special a prioritãtii numãrul 3 –  dezvoltarea învãtãmântului tehnic si profesional care contribuie la economia verde”, mai spune Anca Iordãnescu.
Monika BACIU