În loc sã reprezinte interesele oamenilor care i-au ales în aceste structuri, sindicalistii din Valea Jiului se rãzboiesc în instantã. Motive sunt destule si au legãturã cu reprezentativitatea la nivel de CNH, ba cu legalitatea în care functioneazã. Judecãtoria Petrosani a transat încã un episod al acestui rãtboi fãrã de sfârsit.

Sindicatul „Vulturul Negru”, care înglobeazã agentii de pazã de la unitãtile miniere, functioneazã absolut legal. Asta au decis magistratii de la Judecãtoria Petrosani în dosarul deschis de conducerea Sindicatului  Muntele, care a solicitat completului de judecatã dizolvarea sindicatului concurent. Cauza a ajuns pe rolul instantei de la Petrosani în data de 9 mai, iar cei de la Muntele si-au motivat actiunea prin faptul cã Sindicatul Vulturul Negru, care este afiliat la Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, nu îndeplineste conditiile minime cerute de Legea Dialogului Social.

În dosarul 3278/278/2012, cu obiect „dizolvare persoanã juridicã”, instanta a respins însã cererea Sindicatului Muntele, asa cã Vulturul Negru poate functiona în continuare, dar sentinta poate fi atacatã cu recurs.

Reamintim cã o cerere similarã a mai fost judecatã la Petrosani, dar pãrtile erau atunci inversate. În luna ianuarie, Sindicatul Vulturului Negru solicita magistratilor dizolvarea Sindicatului Muntele, însã si aceastã cerere a fost respinsã de Judecãtoria Petrosani.

Carmen Cosman