Bãutura face victime si, nu o datã, politistii au avut campanii de constientizare a soferilor de a nu se urca la volan dupã ce au consumat bãuturi alcoolice.
Cu toate acestea încã existã inconstienti care se urcã bãuti la volan si devin un pericol pe sosele. Astfel, în doar o zi, politistii de la rutierã au depistat în trafic mai multe persoane care au bãut alcool înainte de a se urca la volan. În fapt, în data de 17 noiembrie, în jurul orei 19:15, politistii Sectiei de Politie Ruralã Baia de Cris, în timp ce efectuau activitãti de patrulare pe DN76, au identificat un autoturism rãsturnat în sant (pe raza comunei Baia de Cris), pe partea dreaptã a sensului de mers Oradea-Brad. În apropierea autoturismului a fost identificat conducãtorul acestuia, un bãrbat în vârstã  de 40 de ani, din comuna Baia de Cris, care nu suferise vãtãmãri corporale ca urmare a evenimentului rutier. Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a  indicat o valoare de 0,71 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Brad, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în aceeasi zi, în jurul orei 03:15, politistii rutieri din cadrul Politiei Municipiului Hunedoara au  depistat în trafic, pe strada Victoriei, din municipiul Hunedoara, un bãrbat în vârstã de 44 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism, având  permisul  de conducere anulat din anul 2006.Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 1.42 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la sectia U.P.U. Hunedoara, unde i-a fost recoltatã o probã biologicã de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În sarcina bãrbatului au fost retinute douã infractiuni, respectiv: conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere si conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului (comise în stare de recidivã), acesta fiind retinut de politisti pentru o perioadã de 24 ore si depus în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã al I.P.J. Hunedoara.
În data de 18.11.2018,  hunedoreanul a fost prezentat magistratilor Judecãtoria Hunedoara, care au dispus arestarea sa preventivã pentru o perioadã de 30 de zile.  Tot în data de 17noiembrie în jurul orei 23:55, un bãrbat în vârstã de 46 de ani, din municipiul Vulcan, a condus un autoturism pe  bulevardul Pãcii, din municipiul Lupeni, iar când a efectuat manevra de întoarcere în intersectia cu strada Policlinicii, nu a acordat prioritate si a acrosat autoturismul care se deplasa  regulamentar pe bulevardul Pãcii, din directia Vulcan-Uricani,  condus de un tânãr în vârstã de 21 de ani, din Lupeni. Bãrbatul care a produs evenimentul rutier (fãrã victime) a fost testat  cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0,43 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Iar în jurul orei 00.50, politistii care efectuau activitãti control al traficului rutier pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul  Petrosani, au oprit autoturismul condus de un tânãr de 25 de ani, din Petrosani. Tânãrul a fost  testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l, alcool pur în aerul expirat.  În cauzele prezentate, politistii au  întocmit dosare de cercetare penalã.