Cât a strâns biserica din donatii la Petrosani?

 

Sunt peste 50 de bãtrâni de care voluntarii de la Caritas se ocupã zilnic. Le fac cumpãrãturile si le aduc zâmbete pe buze, însã, pentru a putea continua aceastã activitate au nevoie de bani, iar cea mai potrivitã perioadã de colectare a donatiilor a fost duminicã, de Sfânta Elisabeta.
Numai de la biserica catolicã din Petrosani s-a strâns o sumã cu care acesti oameni vor avea viata mai linistitã o vreme.
„Am strâns, din colecta din Biserica Catolicã Sfânta Varvara de la Petrosani suma de 2.600 de lei. La aceasta se vor aduna donatiile din Lupeni, Vulcan  si din alte lãcase din tot judetul Hunedoara. Situatia nu a fost centralizatã definitiv, însã, avem sanse sã continuãm ceea ce ne-am propus cu acesti oameni care au nevoie de sprijinul nostru”, a spus Alexandru Kelemen, coordonator al Organizatiei Caritas din Petrosani.
Si, dacã anul trecut, cei care au donat bani au fãcut sãrbãtorile fericite unui copil sãrman, în acest an, pentru cã voluntarii nu prea au mai primit fonduri suficiente, banii vor ajunge la bãtrânii singuri.
„În fiecare an avem câte o tematicã si, dacã anul trecut tematica noastrã a fost legatã de proiectele pentru copii si  s-au strâns, la nivelul arhidiecezei, undeva la 200.000 de lei, anul aceasta, având în vedere faptul cã proiectele de îngrijire la domiciliu sunt în pericol de a fi închise, am decis cã banii care vor fi strânsi prin aceastã colectã, vor fi destinati  programelor de îngrijire la domiciliu si la Petrosani si la Petrila si oriunde mai este nevoie”, a mai spus Alexandru Kelemen.
Colecta a avut loc duminicã la bisericile din  Hunedoara, iar banii urmeazã sã ajungã la voluntarii ce le fac cumpãrãturile acestor oameni, care le trec pragul sã le aducã  medicamente si sã le usureze traiul în singurãtatea în care au rãmas.
Diana Mitrache

Advertisements