Consultãrile pentru dezvoltarea Vãii Jiului, la “firul ierbii”

Reprezentantii Greepeace România se declarã nemultumiti de atitudinea oficialilor din Ministerul Fondurilor Europene care au lansat  consultarea publicã pentru identificarea de solutii si proiecte de revigorare a Vãii Jiului.
Cei de la Greepeace sustin cã astfel de consultãri ar trebui sã aibã loc “la firul ierbii”.
“Nu e tocmai genul de consultare la care ne-am fi asteptat, dar e un prim pas. Nu toatã lumea din Valea Jiului are acces la internet, iar formatul digital nu e cea mai prietenoasã formã de interactiune cu  publicul. Prin urmare, vom insista ca Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de coordonator al acestei platforme, sã organizeze întâlniri la firul ierbii, în inimile comunitãtilor afectate de tranzitia energeticã, unde vocile, nevoile, grijile si asteptãrile oamenilor sã fie puternic auzite”, aratã cei de la Greenpeace. De altfel, o serie de  consultãri au mai avut loc. Au participat reprezentanti ai Guvernului, dar si autoritãtile locale din Valea Jiului. În urma întâlnirilor  s-au desprins anumite  concluzii si propuneri de proiecte pentru Valea Jiului.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Consultãrile pentru dezvoltarea Vãii Jiului, la “firul ierbii”

  • 18 noiembrie 2018 la 22:01
    Permalink

    Doar vorbe , cetateni vaii jiului isi rup masinile pe DN 7A (Cheile Jietului) ca sa ajunga la Voineasa si Transalpina sau la Manastirea de la Groapa Seaca , drumul spre Herculane , Gara Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Vulcan , Schi la Petrila , Termoficarea in valea jiului , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , …

Comentariile sunt închise.