Exact acum 60 de ani, 19 noiembrie 1958. O trecere de rutinã prin arhivã si apare, îngãlbenit de vreme, un program de meci de Divizia ”A” Jiul – CCA (viitoarea Steaua) Bucuresti. Statistica ne spune cu precizie, un meci în cadrul etapei a 10-a, Jiul – CCA.

Va fi egal, 1 – 1 Gabor fiind autorul golului jiulist. Un program care ne anunta cã la ”Petroseni” se va juca de la orele 14:15, un fotbal mic care încheia în ideea

”În ceea ce priveste jocul de azi, desigur cã este foarte greu, însã dacã se va lupta cu vointã si dragoste de colectiv (sic!) si cu încurajarea publicului spectator se poate astepta la traditia meciurilor noastre cu CCA. Haide Jiul!

Traditia n-a fost ”rãsturnatã”, era cel de-al 21-lea meci cu CCA din 1947 încoace fãrã victorie, acesta încheindu-se la egalitate, 1 – 1, gol pentru Jiul marcat de V. Gabor. O echipã Jiul în care jucau Crâsnic, Romosan, L. Panait, Vasiu Romosan sau Farkas II împotriva marelui CCA cu Voinescu, Apolzan, Zavoda II, Bone, Em. Jenei sau Gh. Constantin,

Viitorul IGCL încheia un tur la debut în ”B”

În vara lui 1988 trãim bucuria promovãrii în divizia ”B” a echipei feminine de volei, Viitorul IGCL Petrosani.  Prilej de bucurie pentru iubitorii de sport din Petrosani care trãiserã satisfactia jocurilor din barajul de  promovare din varã. A fost un tur dificil la debut, unde Viitorul IGCL evolua în seria a 2-a, ultima etapã a turului pe teren propriu fiind pe 19 noiembrie 1988 cu puternica Politehnica Timisoara,  aspirantã la promovare. Antrenorul Nicolae Onofrei avea la dispozitie un lot de zece jucãtoare cele mai  titrate fiind Simona Filiche, Mariana Ivan, Sorina Popa, Hanelore Karpinecz si  Anca Cozma.
GENU TUTU