Localnicii din zona strãzii Coasta, un sat aflat undeva deasupra Cartierului Aeroport, au, din aceastã sãptãmânã, apã la robinete. Si, pentru cã asa ceva nu a existat acolo si fiecare se descurca cu fântâni sau cãrau cu gãletile din apropiere, oamenii acum au început chiar sã îsi construiascã si bãi.
Este ca o minune la care nici nu mai sperau, desi locuiesc într-o zonã foarte aproape de oras. Unul dintre localnici ne spune cât de fericit este acum cã si-a putut construi propria baie si are apã pentru vitele din gospodãrie.
„Este foarte important, cã, în primul rând, am luptat sã am apã si ne-a ajutat Dumnezeu sã avem aici acasã. Vecinii au insistat si ei si acum e mai usor. Nu aveam surse de apã aici. Am luat casa de un pic mai bine de un an si acum am si baie nou construitã”, ne-a spus unul dintre localnicii din acest sat. Strada Coasta se aflã foarte aproape de zona de blocuri de pe strada Independentei, însã, oamenii de aici îsi duceau vitele la  stânele din munte si se descurcau foarte greu. Fântânile erau inutile si cei de la Apa Serv au reusit sã le asigure un trai normal, în sfârsit.
„În aceastã zonã sunt 15 gospodãrii. Reteaua s-a realizat pe o lungime de peste 1.200 de metri, iar lucrarea s-a întins pe aproximativ 3 luni de zile. Face parte dintr-o lucrarea mai amplã, însã, pentru cã noi, ca sã ajungem aici cu apa, în zona strandului din Petrosani, la o cotã mai înaltã, nu puteam sã  alimentãm gravitational din reteaua Aeroportului. Asadar, am gândit pe o perioadã mai lungã proiectul si au beneficiat de apã astfel toate gospodãriile din aceastã zonã, ele fiind alimentate din reteaua blocurilor-turn din Petrosani Nord. Este lungã reteaua si pânã în acest punct sunt cam 100 de familii ce beneficiazã de apã din aceastã retea”, a declarat si Florin Donisã, director tehnic SC Apa Serv Valea Jiului. La numai 5 km de centrul municipiului Petrosani, la periferia Cartierului Aeroport, dar foarte aproape de zona zero a orasului, locuiesc zeci de oameni, în case mari, dar care niciodatã nu au stiut ce înseamnã sã aibã apã la robinet. Sunt cel putin 50 de oameni care au acum u apã potabilã în acest loc si lucrarea a costat cam 20.000 de lei. Asta,  pentru cã a presupus aducerea apei de undeva de sus, din rezervoarele de la Universitatea din Petrosani, peste deal.
Diana Mitrache