Complexul Energetic Hunedoara face pasi în ceea ce priveste închiderea celor douã unitãti miniere necompetitive.  CEH achizitioneazã servicii de supervizare- dirigentie de santier  pentru supravegherea lucrãrilor aferente Proiectelor Tehnice de executie lucrãri de închidere si ecologizare – Etapa I-a – Sectiunea închideri lucrãri miniere subterane, anul 2019. Suma alocatã pentru aceastã etapã este de 428.234 de lei.
“Pentru îndeplinirea contractului, contractantul se obligã sã supravegheze lucrãrile care urmeazã sã se execute de cãtre Sucursalele EM LONEA si EM LUPENI, în conformitate cu legislatia în vigoare privind autorizarea executãrii lucrãrilor de constructii miniere subterane, respectiv sã urmareascã executia lucrãrilor prin dirigintele de santier, acesta fiind independent si impartial atât fatã de Proiectanti, de Beneficiar (CEH-SA) cât si fatã de Antreprenor (EM Lonea si EM LUPENI)”, aratã contractul.
În plus, dirigintele de santier are o serie de obligatii de îndeplinit în relatia cu Complexul Energetic Hunedoara. Anul trecut, Complexul Energetic Hunedoara a atribuit contractul de “servicii de proiectare cu titulatura “Proiecte Tehnice de executie lucrari de Inchidere si Ecologizare pentru sucursalele EM LONEA si EM LUPENI – Sectiunea Inchideri Miniere Subterane – anul 2017”. Câstigãtoare a fost declaratã societatea  UNIVERSAL CERC PROIECT SRL din Petrosani. Suma alocatã pentru elaborarea  serviciilor de proiectare este de 59,830 RON.  De altfel, oferta depusã de Universal Cerc Proiect a fost singura.
Monika BACIU