Toate probele au fost efectuate, iar Complexul Energetic Hunedoara a remis un comunicat prin care anuntã cã este gata sã furnizeze agent termic în Valea Jiului.  Potrivit documentului semnat de conducerea CEH, „în  sãptãmâna 5 – 9 noiembrie 2018, au fost efectuate probele la cald a magistralei de termoficare, sens în care vã informãm cã societatea noastrã este pregãtitã din punct de vedere tehnic pentru furnizarea agentului termic cãtre  beneficiarii sistemului centralizat  de termoficare racordati la magistrala de transport a SC EH SA  Sucursala Electrocentrale Paroseni, în iarna 2018”.
Acum este doar  treaba administratiilor locale de la Petrosani si de la Vulcan ca sã îsi finalizeze demersurile în consiliile locale, iar reprezentantii CEH spun cã aduc la cunostinta tuturor celor interesati cã au fost urgentate  demersurile pentru perfectarea solutiilor legale privind posibilitatea de furnizare a agentului termic cãtre consumatorii racordati din Municipiul Petrosani prin intermediul societãtii locale de termoficare S.C. Termoficare S.A prin pãrtile care gestioneazã interesele acesteia.
„Precizãm cã functionarea retelei si a sistemului de transport agent termic  primar se poate realiza doar în conditiile furnizãrii unei cantitãti de energie termicã minim necesare  asigurãrii functionãrii magistralei de transport. Aceastã cerintã impune obligatoriu furnizarea concomitentã cãtre consumatorii racordati în ambele municipii, respectiv Vulcan si Petrosani , precum si cãtre ceilalti consumatori racordati direct la magistrala de transport, va fi  posibilã, din punct de vedere tehnic, doar dupã finalizarea demersurilor legale necesare începerii furnizãrii agentului  termic în municipiul Petrosani. Din acel moment, se va relua furnizarea agentului termic  cãtre toti  consumatorii  interesati”, au conchis reprezentantii CEH..
Diana Mitrache