Cât au putut lucra, nu au avut bani, acum au bani si nu mai pot sã lucreze.  Este vorba despre  administratia de la Aninoasa, care a  constatat cã, dupã ce abia au primit toatã vara o parte micã din banii pentru constructia unul bloc social, acum au primit banii, dar  trebuie sã îi cheltuiascã în douã sãptãmâni, lucru imposibil.
Asa cã, localnicii mai stau în praf, admirând o groapã cãscatã lângã  cocioabele în care  si-au dus existenta de când se stiu, în Cartierul denumit generic „la cartoane”.
Primarul Nicoale Dunca ne explicã: „Am început lucrãrile în primãvarã, când am primit fabuloasa sumã de 128.000 de lei. Practic, am fãcut  organizarea de santier si am sãpat prima  fundatie, la primul corp de clãdire. Sãptãmâna trecutã, am mai primit încã 1.600.000 de lei, care trebuie decontati pânã în 30 noiembrie,  deci, practic, în douã sãptãmâni, ceea ce este imposibil sã ãi cheltuim. În jur de  400.000, pânã în 500.000 o sã îi putem cheltui, în rest o sã se returneze ministerului”, spune Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa. Din 13 iunie 2018, când  a fost pornitã lucrarea la cel mai nou bloc de locuinte si pânã în 13 noiembrie, s-a sãpat doar o groapã. Asta, desi întreaga comunitate astepta poate sã vadã ridicat blocul ANL în care li s-a spus cã vor fi mutati cei ce  locuiesc în barãci. Totul este acum la mâna Guvernului, care a folosit un algoritm absolut absurd.
„Dupã ce au fãcut un inventar în toatã tara, ce fonduri au rãmas de la cei care nu s-au apucat de lucrãri, s-a strâns o anumitã sumã, care s-a redistribuit la cei care au lucrãrile începute. Si nouã ne-au dat 16 miliarde de lei vechi, dar constructorul nu îsi asumã, pe timpul iernii, când scad mult temperaturile, sã mai toarne beton si practic, nu mai pot lucra. Banii trec de pe un exercitiu bugetar pe altul si atunci îi voi returna si la urmãtoarea împãrtire primim iar. Doar cã, dacã primim tot asa un miliard în februarie,  martie, nu vom avea ce sã facem cu ei”, a mai spus primarul Dunca.  Constructia ar urma sã fie gata în 5 ani, dar doar dacã banii vin la timp. Întreaga  sumã necesarã se ridicã la 6 000 000  de lei, iar banii  vin de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale.
Diana Mitrache