Desfãsurarea în bune conditii a actului medical este o prioritate pentru edilii din Lupeni.  Autoritãtile  locale încearcã sã îmbunãtãteascã calitatea serviciilor oferite pacientilor. În colaborare cu conducerea unitãtii medicale din Lupeni, Consiliul Local al municipiului Lupeni a alocat o sumã de bani pentru achizitionarea unui aparat medical. Este vorba de un echipament de screening auditiv prin otoemisiuni acustice. Pentru achizitionarea aparatului a fost rectificat bugetul local al municipiului Lupeni.
“Se aprobã rectificarea bugetului local aprobat pentru anul 2018 prin majorarea bugetului atât la venituri cât si la cheltuieli cu suma de 9,00 mii lei,  astfel încât totalul bugetului sã fie de 29.131,52 mii lei la venituri si de 35.602,33 mii lei la cheltuieli. (…) La partea de cheltuieli, sectiunea de dezvoltare se rectificã astfel: cap (…) sãnãtate (…), se majoreazã cu 9,90 mii lei pentru  achizitionarea unui echipament de screening auditiv prin otoemisiuni acustice”, aratã documentul aprobat de CL Lupeni.
În ultimii ani, unitatea spitaliceascã din Lupeni a beneficiat de mai multe investitii care au ridicat calitatea actului medical. De altfel, conducerea unitãtii medicale cautã sã atragã cât mai multi medici specialisti, astfel încât pacientii sã nu mai fie nevoiti sã plece la alte spitale.
Monika BACIU