Porcii din gospodãriile particulare ar trebui tãiati. Este recomandarea autoritãtilor din Valea Jiului, iar asta, dupã ce un animal domestic a fost gãsit mort într-o gospodãrie din Aninoasa.
De altfel, si la Aninoasa si la Vulcan, autoritãtile, fãrã sã facã prea mare vâlvã, au recomandat populatiei sã înceapã sã îsi sacrifice animalele.
„Mai bine le tãiem, decât sã îi vedem pe ãia venind pe aici îmbrãcati în halate albe ca sã ne ucidã porcii. Este o recomandare mai sãnãtoasã”, a spus unul dintre angajatii primãriei Vulcan.  Populatia a fost  sfãtuitã, în mod oficial, sã nu intre în panicã si, potrivit medicului Laslãu de la DSVASA Hunedoara, „autopsia porcului mort s-a fãcut imediat, iar analizele vor fi trimise la Bucuresti. Pânã atunci, nu ne putem pronunta cu privire la existenta sau nu a bolii, nicidecum a vreunui focar de pestã porcinã”. Panica, încã, a intrat în toti crescãtorii de porci si, în aceastã perioadã, mai toti îsi sacrificã animalele în gospodãrii, asa încât, în Valea Jiului a început Ignatul.
Diana Mitrache