Muzeul Salvatorului Miner, la fosta minã Petrila

Mina Petrila a devenit un reper cultural pe harta localitãtii si nu numai. Închiderea exploatãrii miniere a deschis o altã “galerie”, cea culturalã care este exploatatã la potential maxim.
Oameni cu viziune aratã cã un sfârsit poate deveni un nou început, iar astfel mina Petrila a devenit un reper important pentru comunitate. Prin proiectele culturale, activitatea minei Petrila continuã. În acest sens, sãptãmâna viitoare va avea loc inaugurarea primului muzeu din incinta minei Petrila.
“Exploatarea Culturalã Petrila vã invitã pe data de 15 noiembrie 2018 la inaugurarea primului muzeu din incinta fostei Mine Petrila. Rugãm pe cei care au devalizat Statia de Salvare Minierã, în perioada lucrãrilor de închidere a obiectivului, sã facã un pustiu de bine si sã aducã înapoi obiectele furate. Le garantãm confidentialitatea si-i asigurãm de iertarea noastrã”, spun cei de la Petrila Paralelã.  E.M. Petrila a reusit sã fie salvatã de la demolare de un grup de activisti, arhitecti, artisti. Dupã clasarea ca monument istoric din 2016, în 2018 este în mijlocul unui program de regenerare prin interventii culturale.
Monika BACIU

2 comentarii la „Muzeul Salvatorului Miner, la fosta minã Petrila

 • 9 noiembrie 2018 la 06:34
  Permalink

  E foarte bine, dar angajatii sa fie platiti din buzunarul lui Ion Barbu!

  Răspunde
 • 9 noiembrie 2018 la 16:40
  Permalink

  poate va ajutam cu citeva nume de hoti care au jefuit statia de salvare pe la ei pe acasa mai gasiti multe lucruri de acolo…..CRISAN SERGIU,DABULEANU IOAN,CENUSE CATALIN,SIMION VASILE,BUTUZA ANATOLI ,SEBAN CATALIN……

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.