Municipiul Lupeni a trecut în ultima perioadã printr-un amplu proces de transformare, dupã ce autoritãtile locale de aici au reusit sã modernizeze infrastructura datoritã unei investitii majore.
Ultima lucrare de anvergurã finalizatã este modernizarea Bulevardul Tudor Vladimirescu, lucru pe care participantii la traficul rutier l-au simtit din plin. Acum, circulatia în municipiul Lupeni se desfãsoarã în conditii civilizate, pe un drum bun nu doar pe soseaua de centurã, ci si pe toatã lungimea celor douã artere rutiere care traverseazã orasul prin zona centralã a acestuia.
Profitând de vremea bunã a acestui final de toamnã, constructorul a reusit  exact la termenul convenit cu autoritãtile publice locale sã finalizeze lucrãrile la modernizarea bulevardului Tudor Vladimirescu, pe zona cuprinsã între Spitalul Municipal si Parcul CAP.”Începute în data de 17 septembrie 2018, lucrãrile de modernizare a Bulevardului Tudor Vladimirescu s-au desfãsurat conform graficului si au ajuns la final. Vreau sã le multumesc celor de la firma care a executat acest tronson de drum si care au lucrat aproape non-stop, pentru a reusi sã ducem la bun sfârsit si acest proiect edilitar asumat în fata cetãtenilor”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã.
Conform documentatiei în baza cãreia a fost atribuitã aceastã investitie, documentatie,bulevardul Tudor Vladimirescu se întinde pe o lungime totalã de 2183 de metri, din zona Primãriei municipiului Lupeni si pânã în zona CAP. Bulevardul are 4 benzi, câte douã pentru fiecare sens de mers, iar drum este realizat din beton asfaltic si prezintã fãgase longitudinale, vãluriri, faiantãri, gropi si fisuri transversale apãrute în îmbrãcãmintea rutierã din cauza rosturilor de dilatatie din structura rutierã rigidã existentã. Valoarea totalã a investitiei a fost de aproape 5 milioane de lei si a fost finantatã de la bugetul local si bugetul de stat.
În zilele urmãtoare, vor fi efectuate si marcajele rutiere pe asfaltul nou de pe acest drum. Primarul Lucian Resmeritã sustine cã, odatã cu finalizarea acestei lucrãri, infrastructura rutierã din zona  centralã a municipiului Lupeni (de la intrarea în oas dinspre Vulcan si pânã la iesirea spre Uricani) devine una conform dorintei si asteptãrilor cetãtenilor. Lucrãrile la asfaltarea de drumuri, trotuare, alei si parcãri nu se vor opri însã aici. Potrivit autoritãtilor locale, modernizarea infrastructurii va continua, astfel încât Lupeniul sã devinã o localitate model pentru Valea Jiului.