Copila de 7 ani care a dispãrut de acasã în ziua de 1 noiembrie, dupã ce a plecat la cersit, cu un om al strãzii, a fost gãsitã miercuri noapte de politisti. Aceasta a se afla în incinta unui cãmin dezafectat din municipiul Vulcan, împreunã cu bãrbatul cu care a plecat din fata blocului.
“Din primele verificãri se pare cã fetita nu a fost victimizata în vreun fel. Aceasta a fost transportatã la spital, pentru evaluarea stãrii se sãnãtate. Totodatã, a fost sesizatã autoritatea de protectie a copilului, pentru efectuarea unei anchete sociale”, declarã Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara. Politistii continuã cercetãrile în cadrul dosarului penal pentru lipsire de libertate în mod  ilegal, urmând a fi dispuse mãsuri legale, sub coordonarea Parchetului de la lângã Judecãtoria Petrosani.
La cãutãri, în localitãtile Vãii Jiului, au participat peste 50 de politisti, jandarmi si politisti locali, sub  coordonarea Serviciului de Investigatii Criminale. Fetita se afla în urmãrire nationalã din data de 05.11.ac, dupã ce, în data de 04.11.ac, disparitia acesteia a fost reclamatã la Politia Municipiului Petrosani de tatãl  acesteia, aflat în municipiul Timisoara. Copila face parte dintr-o familie dezorganizatã. Mama micutei se aflã în atentia autoritãtilor, care stiau  situatia în care trãia si cei 3 copii ai familiei erau monitorizati.
„Familia este în evidenta asistentei sociale  de multi ani de zile. Am fost de multe ori acolo. Situatia nu era foarte bunã, mereu era dezordine si aveam probleme, dar, în timp, am crezut cã lucrurile s-au rezolvat.  La un moment dat au fost ajutati,  prin 2016, de Biserica Sfânta Varvara, care le-a zugrãvit si pãrea cã lucrurile se îndreaptã”, a spus Cristina Mraz, director Directia Publicã de Asistentã Socialã.