Blogul Monicãi Iacob – Ridzi nu mai functioneazã. Spatiul virtual pe care aceasta îsi împãrtãsea gândurile si ideile cu cei care au propulsat-o în Parlamentul României este suspendat.

Timp de aproape doi ani si-a împãrtãsit cu lumea mediului virtual trãirile personale sau politice pe un blog pe care si l-a deschis. Inclusiv dosarul de coruptie instrumentat de procurorii DNA si ajuns pe rolul instantei de judecatã a fost aprig dezbãtut în mediul virtual. Fostul ministru al Tineretului si Sportului a precizat încã de când si-a creat acest blog, în decembrie 2010, cã a vrut sã-si poatã exprima public punctele de vedere, fãrã a fi denaturate, iar motto-ul era: “Am învãtat cã viata îti poate fi schimbatã în câteva ore de cãtre oameni care nici nu te cunosc” – Octavian Paler. “Am ezitat mult înainte de a deschide acest blog. Am înteles, însã, mai ales în ultimii ani, faptul cã o gresitã comunicare în spatiul public poate conduce la denaturarea gesturilor, a opiniilor si, în final, a personalitãtii mele. Am înteles cã, dincolo de inabilitãtile de a-mi alege, uneori, prietenii si colaboratorii, viciile de a exprima, imediat si exact, puncte de vedere asupra problemelor tinând de activitatea mea profesionalã ori de realizãrile si esecurile în plan personal, se pot contabiliza, într-un târziu, necrutãtor”, scria la vremea respectivã Monica Iacob Ridzi. Iar spatiul virtual a gãzduit mai multe postãri despre omul Monica Iacob – Ridzi sau despre activitatea sa politicã.

Coincidentã sau nu, dupã ce si-a anuntat demisia din PDL si blogul deputatului hunedorean a dispãrut. Pe pagina care gãzduia acest site, la adresa www.monicaridzi.ro apare urmãtorul anunt: „site suspendat”, semn cã, cel putin pentru moment, comunicarea virtualã a Monicãi Ridzi cu alegãtorii sãi s-a întrerupt.

Pe de altã parte, administratorul blogului sustine cã nu este vorba de o coincidentã între demisie si suspendarea blogului deputatului Monica Iacob-Ridzi ci problema persistã de aproximativ douã sãptãmâni. „Blogul deputatului Monica Iacob-Ridzi este suspendat de aproximativ douã sãptãmâni din cauzã cã firma care asigurã gãzduirea domeniului se va desfiinta. Astfel toti clientii sãi sunt nevoiti sã îsi transfere domeniul pe un nou server de gãzduire. S-au efectuat toate plãtile necesare pentru transferul blogului, dar dureazã un timp pânã când acesta va fi din nou activ”.

Carmen Cosman