Municipalitatea de la Vulcan achizitioneazã servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. În prag de iarnã, edilii trec la curãtenia generalã si exterminarea tuturor insectelor si a dãunãtorilor.
Procesul se va realiza pe domeniul public în principal, pentru punctele gospodãresti si servicii de dezinsectie pentru locurile de joacã, parcuri si zone adiacente blocurilor. Suma alocatã pentru procedurã este de 6000 de lei.
O astfel de procedurã a avut loc si în vara acestui an, în municipiul Vulcan. Obiectivele principale si specifice serviciului de dezinsectie, dezinfectie si deratizare sunt protectia sãnãtãtii oamenilor si a mediului prin combaterea si stingerea focarelor de artropode si rozãtoare vectoare de maladii transmisibile si/sau generatoare de disconfort, protectia sãnãtãtii populatiei prin urmãrirea calitãtii  serviciului prestat de operatori, îmbunãtãtirea conditiilor de viatã ale cetãtenilor prin combaterea eficientã a vectorilor generatori de disconfort si cu risc epidemiogen, responsabilitatea fatã de cetãtenii municipiului Vulcan, privind adoptarea unor tarife echitabile si accesibile tuturor consumatorilor, protectia  cetãtenilor si animalelor de insecte si rozãtoare care sunt vectori potential transmitãtori de boli grave (rabie, salmoneloze,  hepatita viralã,  meningoencefalita  epidemicã, viroze, TBC etc.), promovarea  calitãtii si eficientei activitãtilor de  dezinsectie, dezinfectie si deratizare,  dezvoltarea durabilã a serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.
Monika BACIU