Copila de 7 ani care a dispãrut de acasã în ziua de 1 noiembrie, dupã ce a plecat la cersit, cu un om al strãzii, face parte dintr-o familie dezorganizatã.
Mama micutei se aflã în atentia autoritãtilor încã de când era în familia pãrintilor sãi si, potrivit autoritãtilor de la Petrosani, se stia situatia în care trãia si cei 3 copii ai familiei erau monitorizati.
„Familia este în evidenta asistentei sociale  de multi ani de zile. Bunica fetitei dispãrute, împreunã cu copiii ei, în numãr de 7, este în evidenta noastrã de ani de zile. Am fost de multe ori acolo. Situatia nu era foarte bunã, mereu era dezordine si aveam probleme, dar, în timp, am crezut cã lucrurile  s-au rezolvat. La un moment dat au fost ajutati, prin 2016, de Biserica Sfânta Varvara, care le-a zugrãvit si pãrea cã lucrurile se îndreaptã”, a spus Cristina Mraz, director Directia Publicã de Asistentã Socialã. Mama fetitei, care mai are acasã doi gemeni de 4 ani, are un handicap si asta o stiu si asistentii sociali, însã, nu s-a pus problema de a-i lua copiii, pentru cã reusea sã aibã grijã de ei. „Am discutat un pic cu ea, dar având aceste probleme de sãnãtate, nu poti sã discuti foarte multe cu ea. Nu este coerentã. Rãmâne sã gãsim copila si pe urmã sã vedem, împreunã cu cei de la DGASPC, sã luãm o mãsurã de protectie pentru toti copiii. Oricum fata va fi dusã în  centrul de urgentã, dupã ce o gãseste politia.  De ce i-am lãsat pe copii acasã? Pentru cã nu e chiar asa simplu. Tot  timpul a fost o luptã, si am avut discutii cu bunica fetitei  dispãrute. Tot timpul am fost la ei acasã. Nu este usor sã îi scoatem din familie si numai în situatii de urgentã se poate. Dacã pãrintii dau dovadã cã încearcã sã remedieze situatia, li se redau în familie si, ca atare, eu am un dosar întreg si mereu am fost acolo, dar copiii nu i-am scos, pentru cã s-a întâmpinat o rezistentã, copiii aveau pãrinti si tatãl este la muncã în Timisoara, mama, asa cum este este acasã, gemenii sunt dusi la grãdinitã ”, explicã Cristina Mraz, care, împreunã cu reprezentantii DGASPC Hunedoara au fost miercuri la Politie, unde si mama fetei a fost audiatã.  Copila dispãrutã este cãutatã de forte impresionante
Circa 50 de politisti, jandarmi si politisti locali o cautã pe micuta dispãrutã încã de pe data de 1 noiembrie. Echipele au scotocit municipiul Petrosani, însã cãutãrile au fost extinse în întreaga Valea Jiului. Totodatã, micuta este datã în urmãrire nationalã.
Dorobantu Delia Gabriela (foto), în vârstã de 7 ani a dispãrut de acasã pe data de  1 noiembrie a.c. Copila a fost trimisã la cersit în cimitir cu un om al strãzii, ambii fiind acum de negãsit. Potrivit IPJ Hunedoara, boschetarul nu are antecedente penale si nu era în evidentele politistilor ca o persoanã violentã, astfel cã se presupune cã ar fi cu copila tot la cersit pe undeva. Cert este cã politistii au discutat cu angajatii din Statia CFR Petrosani, cu mecanicii si controlorii din trenurile cu navetisti. Nimeni nu a vãzut-o urcând într-un tren si se presupune cã ar fi tot în Valea Jiului. Ieri, circa 50 de politisti, jandarmi si politisti locali încercau sã dea de urma minorei. Tatãl minorei, un tânãr de 26 de ani, a sesizat Politia Petrosani abia patru zile mai târziu de la disparitie. Copila are o înãltime de circa 1,30-1,35 m, ten deschis,  corpolentã astenicã, pãr blond, fatã ovalã, ochii albastri. La momentul plecãrii de acasã, era îmbrãcatã cu un hanorac alb, cu desene roz si cu glugã, bluzã roz cu, o floare cu sclipici în zona pieptului, pantalon de trening roz, iar în picioare purta o pereche de role de culoare neagrã. Politistii îi roagã pe cei care detin informatii utile anchetei, sã se adreseze celei mai apropiate unitãti de Politie sau sã apeleze numãrul de urgentã 112. Totodatã a fost deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.
Diana Mitrache
Maximilian Gânju