Sâmbãtã dimineatã, aproape 300 de atleti se iau la întrecere cu telescaunul într-o competitie initiatã de Toma Coconea, iar surprizele se vor tine lant. Sunt nume importante care vin sã se întreacã, iar Tomi vorbeste despre cel putin 7 favoriti ai cursei.
„Stiam cã Run The Lift va lua amploare fatã de anul trecut, când a fost un simplu proiect de început. A prins mai mult decât as fi crezut si foarte multi au salutat ideea, asa cã de anul viitor, ni se alãturã Red Bull International si o sã fie o competitie internationalã. Cu sigurantã, dupã ce anul trecut am pariat pe 3 sportivi cã bat telescaunul, anul acesta zic cã vor fi 6 sau chiar 7 si sunt foarte multi pe aproape. M-as bucura sã mã însel si sã fie mai multi”, spune Toma Coconea, organizatorul competitiei.
Întrecerea începe la ora 11,00, când se fac înscrierile oficiale si sunt cel putin 10 serii de competitori, care, pleacã spre Parâng, odatã cu un telescaun. Telescaunul urcã în ritmul sãu, iar Toma, care a initiat aceastã competitie spune cã el face asta de vreo 20 de ani si multi au pierdut pariul cu el, pentru cã, de foarte multe ori, desi diferenta de nivel este uriasã si trebuie sã alergi uneori pe teren accidentat, poti ajunge înaintea instalatiei de transport. „Dintre concurenti va veni Viorel Pãlici, care a câstigat anul trecut, ca si cei care au fost pe podium. Vine si Tiberiu Useriu, Ciprian Bãlãnescu, sportivi de elitã, mai am si surprize pe care le veti vedea sâmbãtã. Vã astept la ora 12,00 la baza telescaunului din Parâng, când se va da startul. Va fi dat pentru 10 serii, din 37 în 37 de secunde, acesta fiind intervalul între scaune, iar spectatorii sunt asteptati sã urce în telescaun, ca sã îi încurajeze pe competitori, desi pe primii nu o sã îi prindã, cã vor ajunge înainte, dar pe majoritatea îi va prinde sus la finish, unde va fi un spectacol”, mai precizeazã Toma.
Viorel Pãlici, Szabolcs Istvan Gyorgy, Dumitru Nicolaev s-au clasat pe primele 3 locuri în clasamentul întrecerii din Parâng de anul trecut. Toma Coconea a fost cel care a initiat competitia în care alergãtorii s-au întrecut cu telescaunul, pe un traseu foarte dificil, cu diferente de nivel, temperaturã scãzutã si chiar zãpadã, însã, acum vremea va fi mai bunã. Toma, însã, îsi aduce aminte de primele lui încercãri.
„Îmi amintesc cã sunt aproape 20 de ani de când fãceam provocarea asta. Eram la salvamont ca si aspirant si de acolo au început toate provocãrile”, sustine Coconea.  Sâmbãtã suntem asteptati cu totii la telescaunul din Parâng, fie cã alergãm, fie cã doar privim aceastã competitie, pentru cã surprizele pe care ni le pregãtesc organizatorii sunt inedite.
Diana Mitrache