Petrosani: Grad de încasare a taxelor si impozitelor de peste 90%

Gradul de încasare a taxelor si impozitelor este la Petrosani trecut de 90 de procente în ceea ce priveste persoanele fizice.
La persoanele juridice situatia este diferitã, însã reprezentantii Serviciului de Impozite si Taxe Locale estimeazã cã pânã la finalul anului si aceastã categorie de contribuabili va trece pe la ghisee pentru a-si achita dãrile cãtre bugetul local.
“Gradul de încasare a taxelor si impozitelor la data de 30 septembrie este de 90% pentru persoanele fizice si de 40% pentru persoanele juridice. Dupã 30 septembrie s-au aplicat deja accesorii de 1% pe lunã. Este mai mare gradul de încasare fatã de anul trecut. Persoanele juridice mai plãtesc si pânã la sfârsitul anului chiar dacã plãtesc cu accesorii”, a declarat Alin Gal, sef Serviciu Taxe si Impozite Locale Petrosani.
Potrivit prevederilor în vigoare, termenele de platã pentru datoriile la bugetul local sunt 31 martie si 30 septembrie. În cazul neachitãrii datoriilor aferente semestrului II, la data scadentã, respectiv 30 septembrie, vor fi calculate majorãri de întârziere de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale  principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lunã sau fractiune de lunã, începând cu ziua imediat urmãtoare termenului de scadentã si pânã la data stingerii sumei datorate inclusiv.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.