O copilã de 7 ani, din Petrosani, este cãutatã de politisti dupã ce tatãl ei a trimis-o la cersit împreunã cu un bãrbat fãrã adãpost. Fetita n-a mai revenit acasã, iar politistii încearcã sã dea de urma ei.
Tatãl minorei, un tânãr de 26 de ani, a sesizat Politia Petrosani abia patru zile mai târziu în legãturã cu disparitia fiicei sale. Acesta le-a spus oamenilor legii cã minora, Dorobantu Delia Gabriela (foto), în vârstã de 7 ani, ar fi plecat din fata blocului în care locuieste, pe 1 noiembrie, de Ziua Mortilor împreunã cu un bãrbat în vârstã de 44 de ani, spre Cimitirul Central, din municipiul Petrosani, pentru a primi alimente de pomanã.
”Tatãl minorei a mai precizat cã bãrbatul cu care ar fi plecat fiica sa provine din rândul persoanelor fãrã adãpost, însã este un cunoscut al familiei, care ar avea încredere în acesta. (…) În urma sesizãrii, politistii au demarat o serie de verificãri si activitãti de cãutare în teren, în scopul gãsirii minorei fiind solicitatã si mãsura urmãririi nationale”, anuntã IPJ Hunedoara. Copila are o înãltime de circa 1,30-1,35 m, ten deschis, corpolentã astenicã, pãr blond, cret, fatã ovalã,  ochi albastri. La momentul plecãrii de acasã, era îmbrãcatã cu un hanorac alb, cu desene roz si cu glugã, bluzã roz cu o floare cu sclipici în zona pieptului, pantalon de trening roz, iar în picioare purta o pereche de role de culoare neagrã.
Politistii îi roagã pe cei care detin informatii utile anchetei, sã se adreseze celei mai apropiate unitãti de Politie sau sã apeleze numãrul de urgentã 112.
Maximilian Gânju