O parte a comerciantilor din Piata Dacia sunt nemultumiti de faptul cã unul dintre colegii lor a primit aprobare pentru a-si mãri spatiul de vânzare.

Mai exact, acestia nu sunt de acord cu extinderea cu 4 metri a respectivului chiosc, considerând cã acest lucru le va aduce o scãdere a numãrului de cumpãrãtori. Oamenii au fost sã se plângã si la primãrie dar lucrãrile de extindere continuã si urmeazã a fi si finalizate. „Prin extinderea magazinului respectiv, peste exact calea de acces cãtre magazinele noastre, ne va fi tãiat vadul comercial. Dacã acuma, când se lucreazã la modernizarea pietei am înregistrat o scãdere a numãrului de cumpãrãtori, o datã cu finalizarea chioscului, cei care ne vor trece pragul vor fi si mai putini. Am fãcut nenumãrate sezizãri cãtre primãrie, am fost si am vorbit cu edilii locali dar, vãd cã lucrãrile continuã. Stiu cã patronul magazinului respectiv, care este din Târgu Jiu, a primit o aprobare din partea Consiliului Local al municipiului Petrosani pentru mãrirea spatiului dar speram cã vom obtine o anulare a acesteia. Din pãcate, acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Victoria Bota, patronul unui magazin din zona respectivã.

În acest timp reprezentantii primãriei si ai administratiei pietei au precizat cã lucrãrile de extindere a chioscului se deruleazã legal. De altfel, existã si o hotãrâre de consiliu local prin care acestea au fost aprobate si autorizate. „Termenii legali de extindere a respectivului chiosc existã, deci, sunt îndeplinite toate conditiile legale pentru construirea unui nou spatiu. Ca la orice modificare adusã unui magazin existã pãreri pro si contra dar nu avem ce face pentru cã lucrãrile se deruleazã legal fiind aprobate de cãtre consiliul local”, a declarat Ioan Pristavu, administratorul pietelor din Petrosani.

În prezent, piata Dacia din cartierul petrosenean Aeroport trece printr-un amplu program de modernizare. Piata va dispune de un acoperis si, în plus, va fi amenajatã si o fântânã destinatã spãlãrii produselor agricole.

Mircea Nistor