Pentru a doua oarã, la Petrosani, primãria oferã gratuit lectii de limba englezã celor care vor sã învete. Este vorba despre seniori, care au tot cerut sprijin, asa încât, atunci când pleacã la copii în strãinãtate, sã se poatã descurca mãcar un pic.
Asa se face cã, din aceastã sãptãmânã, cei interesati, pot accesa cursurile celei de a doua etape. „Dupã ce prima lectie de englezã a avut un mare succes, iatã cã astãzi (n.r. marti, 6 noiembrie), la dorinta unui alt grup de persoane, a avut loc deschiderea celei de a doua lectii de englezã. Ca si data trecutã, timp de 3 luni de zile, seniorii Petrosaniului care doresc sã învete limba englezã o pot face gratuit la Clubul Pensionarilor de la fostul Comisariat. Paleta de cursuri va fi lãrgitã, astfel cã seniorii municipiului Petrosani vor putea, în viitor, sã participe la cursuri gratuite pentru utilizarea calculatorului, a tabletelor sau smartphone-urilor”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi, iar sala a fost plinã de seniori.
Primele cursuri au început în luna februarie si au fost de un real succes, pentru cã pensionarii au început sã priceapã câte ceva. Oana Stanciu, este angajatã a primãriei si face totul voluntar, dar la lectiile ei toatã lumea participã cu mare drag. Le-a adus cursantilor ei, care au vârste înaintate, tot ce au nevoie si este convinsã cã viitoarea lor plecare în strãinãtate va fi mai facilã.
Primul curs a avut un real succes si la el au venit aproape 30 de pensionari, toti dornici sã învete limba englezã, ca sã nu mai aibã probleme în viitor si sã nu se mai simtã stigheri, atunci când îsi viziteazã copiii.
Diana Mitrache