Dupã un “dus rece” administrat de reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara firmei care colecteazã deseurile în zona de nord a judetului situatia a intrat în normal.
Administratorul public al judetului, Costel Avram spune cã, în urma analizei fãcute dupã ce firma de colectare a deseurilor a fost atentionatã cã nu îsi face treaba, lucrurile au intrat în normal.
”Dusul rece” pe care am fost nevoiti sã-l administrãm sãptãmâna trecutã operatorului care gestioneazã serviciile de colectare a deseurilor din zona de nord a judetului a avut efectul scontat. Am constatat acest lucru astãzi (nr:luni), când împreunã cu presedintele Consiliului judetean Hunedoara – Mircea Bobora, cu primarii din localitãtile din zona Bradului, cu cei de la ADI Deseuri si cu reprezentantul operatorului, ne-am reîntâlnit, asa cum am convenit, la Primãria din Brad. Din fericire, dupã cum aveam sã constatãm în urma analizei efectuate, lucrurile par sã fi intrat în normalitate. La urma-urmei, nici nu dorim altceva de la cei care si-au asumat prestarea unor servicii de utilitate publicã pentru cetãtenii din judetul nostru, decât o fireascã normalitate. Mã bucur sã constat cã si în chestiunea deseurilor, acest lucru este posibil. Pentru cã ne dorim cu totii sã avem un judet cu localitãti curate si frumoase, fãrã gunoaie pe strãzi si tomberoane pline de deseuri, vom veghea ca aceastã stare de normalitate sã fie mentinutã în mod permanent. Si în zona Bradului, si în Deva si Hunedoara, si în Tara Hategului, si în Valea Jiului”, spune Costel Avram.
Reprezentantii judetului Hunedoara sustin cã vor monitoriza si pe mai departe problema gestionãrii deseurilor pentru a evita repetarea situatiei.