Ministerul Energiei a lansat proiectul de Hotãrâre a Guvernului privind aprobarea amplasamentului si declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privatã care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de racordare la Sistemul Electroenergetic National a Centralei Hidroelectrice Bumbesti situat pe amplasamentul lucrãrii de utilitate publicã si interes national ”Amenajarea Hidroenergeticã a râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbesti ”.
Obiectivul de investitii ”Amenajarea Hidroenergeticã a râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbesti” judetele Gorj si Hunedoara  face parte din categoria lucrãrilor de interes national pentru realizarea, dezvoltarea si producerea de energie electricã si este amplasat în partea de sud a judetului Hunedoara si nord a judetului Gorj pe sectorul râului Jiu cuprins între localitãtile Livezeni si Bumbesti.
Unul din obiectivele amenajãrii este si realizarea liniei electrice de 110 kV în lungime de 21 km si respectiv 10 km pentru conectarea la reteaua electricã de transport a centralelor electrice asigurând evacuarea energiei electrice produsã în CHE Bumbesti prin racordarea la SEN si va fi amplasat pe teritoriul administrativ al orasului Bumbesti-Jiu, judetul Gorj.
Prin Hotãrârea Guvernului nr. 10/2003 au  fost aprobati indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii ”Amenajarea hidroenergeticã a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbesti”, judetele Gorj si Hunedoara.
Este vorba de 30 de proprietari din judetul Gorj care urmeazã a fi expropriatI în coridorul de expropriere al obiectivului de racordare la Sistemul Energetic National al Centralei Hidroelectrice Bumbesti din cadrul amenajãrii hidroenergetice a râului Jiu pe sectorul Livezeni – Bumbesti.
Monika BACIU