Doar o plângere la politie pentru masinile distruse…..
…ne informeazã politistii din Deva, singurii care pot sã dea date despre ceea ce se întâmplã cu anchetele din întreg judetul Hunedoara, dupa ce un  numãr mare de masini a fost vandalizat într-unul dintre cele mai apropiate cartiere de sediul politiei de la Petrosani, a fost depusã  la sediul institutiei. Asta sustine telefonic cea care este însãrcinatã acum cu relatiile publice, iar oamenii care s-au trezit cu rotile tãiate duminicã, dimineatã, asteaptã ca politia sã îsi facã treaba. „Vã pot spune cã în data de 5 noiembrie 2018, în jurul orei 9,00, politia municipiului Petrosani, a fost sesizatã prin plângere de cãtre un bãrbat în vârstã de 56 de ani din Petrosani, despre faptul cã, în noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2018, persoane  necunoscute i-au provocat distrugeri la anvelopele autoturismului ce se afla pe strada Avram Iancu din municipiu. La fata locului s-a deplasat o echipã operativã, formatã din politistii biroului de ordine publicã, a  biroului de investigatii criminale si criminalisti, care au stabilit cã, în noaptea de 3 spre 4  noiembrie, persoane necunoscute au întepat anvelopele de la mai multe autoturisme ce se aflau  parcate în zona blocurilor de pe strada aceea. Asadar, au fost identificate un numãr de 13 autoturisme, care prezintã distrugeri, la nivelul anvelopelor, prin tãierea acestora. Prejudiciul cauzat  urmeazã a fi comunicat ulterior  de cãtre persoanele vãtãmate. În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru infractiunea de distrugere, cercetãrile fiind continuate pentru identificarea autorilor si luarea mãsurilor ce se impun”,  a sustinut Carla Sujan, agent sef adjunct IPJ Hunedoara.
Dat fiind amploarea incidentului….
….. imediat dupã ce am primit declaratia reprezentantului IPJ am încercat sã aflãm si “din a doua sursã” dacã într-adevãr pãgubitii nu s-au dus la Politie sã reclame paguba, iar în teritoriu…surprizã!!! Numãrul autoturismelor identificate ca fiind avariate se apropie de 50 si NU 13, iar plângerile depuse erau mult mai multe si “curgeau” în continuare. În urma noilor date am sunat, din nou, la reprezentantul IPJ Hunedoara pentru cã informatiile pe care ni le-a furnizat erau putin depãsite.
Reactia initialã a reprezentantului IPJ Hunedoara: “ Cine este persoana care v-a dat alte informatii în afara celor de la IPJ? …si telefonul s-a închis”. Dupã câteva minute, însã, reprezentantul IPJ revine cu un mesaj sec: “Sunt 24 de sesizãri”. Si telefonul, iar s-a închis!.
În fapt, persoane rãmase deocamdatã necunoscute, au tãiat toate cauciucurile de  la masinile parcate într-o parcare din zona Aleea Poporului si Avram Iancu  si alte câteva din împrejurimi. Oamenii, care au constatat pe rând grozãvia, spun cã rotile sunt atât de  ciuruite încât nu mai pot face absolut nimic.
Politistii de la Petrosani au demarat o anchetã si sperã sã dea de urmele sceleratului, ori grupului de iresponsabili, care a fãcut asa ceva.
Marius Mitrache