Afise din care reiese cã un colectionar german cautã sã cumpere la Petrosani masini de cusut  germane vechi,  ori picturi, au împânzit tot Petrosaniul si, ce este mai flagrant este cã ele sunt amplasate chiar si pe stâlpii din fata sediului Politiei din localitate.
Oamenii le observã si, dacã unii cred cã nu poate fi vorba decât de o nouã formã de înselãtorie, altii, poate chiar ar fi tentati sã sune. Si asta, pentru cã germanul oferã, conform afisului, între 60.000 si 70.000 de euro.
„Am vãzut puse afisele, cã vrea masini nemtesti si nu mai stiu ce. Nu m-am uitat la sumã, dar am mai vãzut. Nu mã încurc cu ei, or fi escroci, ceva”, spune un bãrbat care privea afisul, luni dimineatã.
Afisele au ajuns peste tot în oras si, de la scara blocului, la stâlpii si locurile vizibile din zona centralã, peste tot oamenii sunt atrasi de acest anunt. Iar dacã sunã, cei care au fãcut-o spun cã li s-a cerut sã îsi autentifice, contra unei sume de bani, masina de cusut. Escrocii ar urma sã trimitã un expert, asa cum îl numesc ei, care sã le ia banii, iar mai apoi, nimeni nu mai rãspunde la telefon. O altã metodã este cea potrivit cãreia, germanul ar cumpãra douã masini, însã, vânzãtorul ar trebui sã o cumpere pe a doua, ca acesta sã nu facã douã drumuri. Suma cu care o cumpãrã pe cea de a doua este fix suma cu care omul va fi pãgubit.
Politia încã nu s-a sesizat, iar pãgubiti încã nu au raportat. Afisele au împânzit Petrosaniul la finele  sãptãmânii trecute, iar oamenii sunt sfãtuiti sã nu se implice în astfel de înselãtorii.
Diana Mitrache