Programul de disponibilizare ar putea fi refãcut

Totul depinde de decizia care ar trebui sã vinã de la Bruxelles, cu privire la prelungirea sau nu a activitãtii minelor aflate pe program de închidere, Lupeni si Lonea.
Sindicalistii spun cã o permisiune de continuare a activitãtii la cele douã exploatãri, automat ar duce la o revizuire a programului de disponibilizãri.
Guvernul a adoptat un proiect de Hotãrâre privind alocarea unei sume de 258.000 de lei din bugetul asigurãrilor pentru somaj pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiazã persoanele disponibilizate de la Complexul Energetic Hunedoara. Pânã la finele anului ar trebui disponibilizati 920 salariati de la Complexul Energetic Hunedoara, conform planului de disponibilizare aprobat.  Acest plan ar putea fi modificat spun însã  sindicatele, dar totul depinde de o aprobare. ”Ministerul are de a informa Comisia Europeanã despre acel material fãcut de INSEMEX, care aratã cã rezerva deschisã nu poate fi închisã decât dupã exploatare. (…) Concedierile din decembrie trebuie sã fie fãcute în functie de rezultatul prelungirii sau nu a activitãtii la Lonea si Lupeni. Dacã se prelungeste, în mod clar nu putem disponibiliza 900 de oameni”, a precizat presedintele Sindicatului ”Muntele”, Darius Câmpean.  În cazul prelungirii  activitãtii la cele douã exploatãri miniere, Complexul Energetic ar fi nevoit sã renunte sã disponibilizeze o parte din cei 920 de angajati, pentru cã nu va gãsi personal calificat cu care sã acopere posturile rãmase libere.
Maximilian Gânju

12 comentarii la „Programul de disponibilizare ar putea fi refãcut

 • 2 noiembrie 2018 la 05:44
  Permalink

  Bruxelles-ul nu va prelungi catastrofa de la Lupeni si Lonea! Romania se va trezi dintr-un vis urat iar papagalii vor fi trimisi, in sfarsit, la munca cinstita!

  Răspunde
 • 2 noiembrie 2018 la 06:25
  Permalink

  Adica cum refacut? Sa nu mai dati plati compensatorii la cei care au conditii de pensionare? Asta i-ati spus lu Veorica? Unde sa ma vazut asa ceva ca la noi, plati compensatorii si dupa aia pensie?

  Răspunde
 • 2 noiembrie 2018 la 06:40
  Permalink

  ” plati compensatorii si dupa aia pensie? ” da da,,, 😛 dupa care vom face angajari 🙂 el viva la cuba!

  Răspunde
  • 2 noiembrie 2018 la 08:29
   Permalink

   dupa care va apucati serios de baut…vechea voastra indelednicire…..acolo se vor regasi platile voastre compensatorii ,si pensiile voastre „decente”…..destinatia finala Birtul si Crasma…iar peste 2 ani va fi din nou de vina „Bobtan” .”firmele care platesc prost”..”politicul si primarul”‘…Vestul Salbatic… X,Y,Z.. Asa ati procedat si in trecut la vechile ordonante ,la vechile plati compensatorii……Tot ce ati primit cu titlu gratuit incepand de la locuinte ,pensionari anticipate ,ordonante de urgenta ,prime ,sporuri si alte bonificatii……toate s-au dus pe apa sambetei….in „obiceiurile zilnice „……la munca si la vre-o meserie NEXAM …..la privat…”e grele ‘”……copii vostrii si cei mai tineri nu vor mai prinde minele…..povestea minelor s-a terminat odata cu voi…..pe mai departe Dumnezeu cu Mila si Doamne Ajuta Porniti manelele ( muzica nationala a zonei ) si distractie maxima prin cartierele voastre „luxoase „‘ ……acum e momentul…..

   Răspunde
 • 2 noiembrie 2018 la 07:32
  Permalink

  Sugestiva imagine,doua turnuri(skip si cosul de la Viscoza) fara a mai pune la socoteala ruinele fostei preparatii,simboluri ale dezastrului economic romanesc dupa 89.In poza arata bine,realitatea e insa una trista .Iar asta cu e ordonanta sau nu e,nu are nici o importanta,mineritul in zona e terminat.Iar gogoasa asta cu salvarea europena via Cretu sau oficiala prin Dancila,ne arata o poveste frumoasa cu iz electoral fara nici o legatura cu realitatea.Au trecut 30 ani din noul regim,s-au succedat atatea guvernari ca le-am uitat sirul,se stia bine ca mineritul nu mai are nici o perspectiva in zona ,iar alesii nostri nu au facut nimic in a pune ceva viabil in loc.Au pacalit lumea cu promisiuni pana au fost votati si apoi dupa noi potopul !

  Răspunde
 • 2 noiembrie 2018 la 13:04
  Permalink

  Asteptam fonduri nerambursabile de la U.E. pentru a putea fi folosite la inchiderea totala a C.E.H. – ului si acordarea de salarii compensatorii ( ordonanta ) tuturor angajatilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.