”Doamnã, dumneata stii despre cine vorbesti? Pãi ãsta o fi el destept, dar nu pentru Valea Jiului si nici pentru România de azi, când oamenii nu se pot c… de foame. Poate peste 100 de ani s-ar putea sã accept sã mã conducã sau sã mã reprezinte unul care luptã pentru drepturile lesbienelor, bi-sexualilor si gay-lor si ce dracu’ or mai fi” – Andrei-Beniamin Molnar, PSD Petrosani.

Un articol apãrut în presa judeteanã a inflamat la maxim partidele din Uniunea Social Liberalã. Este vorba de co-presedintele Miscãrii Verzilor Democrati Agrarieni, Remus Cernea, din Deva – cel care a fost numit consilier al premierului Victor Ponta, în luna mai, dupã ce în 7 aprilie, Miscarea Verzilor a semnat protocolul cu USL, iar Congresul Extraordinar a votat intrarea în Uniune – si care si-ar fi negociat candidatura pentru Camera Deputatilor din partea Vãii Jiului, respectiv pe colegiul Petrosani.

Laurentiu Nistor, presedintele filialei judetene a PSD, a sãrit ca ars si a declarat cã se va opune categoric candidaturii lui Remus Cernea.

Deputatul de Valea Jiului, Cristian Resmeritã, pãrea consternat când am cerut, telefonic,  sã confirme aceastã negociere si dupã momente lungi de mutenie a precizat cã nu stie nimic, cã se va interesa, dar cã nu crede cã…

Ioan Rus, presedintele PSD Petrosani, a precizat cã ceva nu este în regulã, dacã nu cumva sunt zvonuri aruncate în ”scenã”.

”Focul” indignãrii a venit din partea membrilor simpli ai PSD si PNL, care au strigat în gura mare despre drepturile omului pentru care a fost evindentiat liderul Verzilor. Si nu orice drept.

”Domnã, dumneata stii despre cine vorbesti? Pãi ãsta o fi el destept, dar nu pentru Valea Jiului si nici pentru România de azi, când oamenii nu se pot c… de foame. Poate peste 100 de ani s-ar putea sã accept sã mã conducã sau sã mã reprezinte unul care luptã pentru drepturile lesbienelor, bisexualilor si gay-lor. O fi luat el premii pentru asta prin tãri strãine, dar sã nu uitãm cã institutiile care i le-au acordat sunt finantate tot de homosexuali si lesbiene. Nu am nimic cu el, are activitãti interesante, dar pe noi sã ne lase cã nu de asta avem nevoie. Întâi sã construim dracu ceva în tara asta, apoi sã ”înverzim” si sã apãrãm drepturi ce tin de next generation, pentru cã noi acum suntem pe punctul de a ne muta în corturi si sã iesim la vânãtoare, în munti, ca sã avem ce mânca. Deci pânã la next generation, mai e mult. Stiti cum e cu candidatura asta pentru Valea Jiului? E ca bancul ãla cu bubosul si prostul, care îi zice cã-i mai trebuie o bubã undeva, într-o gãuricã, si  atunci se poate considera mare si tare” – a declarat plin de nãduf un membru cu vechi state în PSD, Andrei-Beniamin Molnar.

”Sper cã este o glumã proastã! Bãiatul mi-e simpatic, dar aici nu are ce cãuta! Dupã drogurile lui Eba, acum începem cu homosexualii? Clar, nu asta e prioritatea noastrã acum” – a sãrit ca ars si un liberal, care a dus degetul la gurã spunând ”fãrã nume, da?”

Social democratul A.B. Molnar se referea la The Nordic Rainbow Humanists care a acordat premiul „Rainbow Humanist Award 2009” pentru Remus Cernea si colegii sãi din Asociatia Umanistã Românã, ”…pentru cã vorbesc si scriu despre situatia lesbienelor, gay-lor, bisexualilor si transsexualilor ca o temã ce priveste un drept al omului si ca un drept de a lua decizii în viata personalã – ceea ce reprezintã o valoare esentialã umanistã a autonomiei personale – în ciuda unei opozitii puternice din partea opozitiei intolerantei religioase sau oponentilor politici si a unei prese ostile. (…)” – scrie în ”Repere biografice”, de pe site-ul oficial al co-presedintelui Miscãrii Verzilor Democrati Agrarieni, Remus Cernea.

Liderul Verzilor are la activ mai multe initiative si lucrãri apreciate peste hotare, dar si în tarã. Un fragment din textul autobiografic „Turist de rãzboi la Belgrad”, în care este relatatã experienta limitã trãitã la Belgrad în timpul bombardamentelor NATO din 1999, a fost subiect la bacalaureat la examenul oral de Limba si Literatura Românã.

”Miscarea Verzilor – Democrati Agrarieni este un partid nou care va aduce în prim planul dezbaterilor publice,

printre multe altele, teme care privesc protectia mediului, apãrarea drepturilor si libertãtilor fundamentale ale omului, functionarea democraticã a institutiilor, promovarea valorilor societãtii deschise, apãrarea libertãtii de exprimare, un accent deosebit pus pe educatie si cercetare stiintificã, pe respectarea drepturilor si libertãtilor în mediul virtual, pe apãrarea libertãtii de gândire, de constiintã si de religie si pe separarea dintre bisericã si stat samd. Partidul nostru va promova numeroase figuri noi, aducând un aer proaspãt în politica din România” – asa îsi prezintã liderii Miscãrii, în mare, platforma si directiile de actiune.

Ileana Firtulescu