S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. a semnat la sfârsitul lunii octombrie primele contracte de lucrãri în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Hunedoara (Valea Jiului) 2014 – 2020”, proiect finantat cu fonduri europene.
Astfel, în data de 30 octombrie, a avut loc la sediul Apa Serv Valea Jiului S.A. semnarea contractelor de lucrãri VJ-CL-05 Reabilitarea retelelor de apa si canalizare Petrosani Sud si VJ-CL-06-Reabilitarea retelelor de apa si canalizare Petrosani Nord între Apa Serv Valea Jiului S.A si Societatea Comercialã  Zona D S.R.L. desemnatã câstigãtoare în urma procedurilor de licitatie derulate pentru contractele sus-mentionate.Contractele au fost semnate de cãtre directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionicã si Doru Tamas, proprietarul firmei Zona D S.R.L., care a fost desemnatã câstigãtoare în urma procedurilor de licitatie derulate pentru contractele sus-mentionate.
Potrivit prevederilor din contractul ce are în vedere reabilitarea retelelor de apã si canalizare din zona Petrosani Sud urmeazã a fi efectuate urmãtoarele lucrãri:
– Reabilitare retele de apã pe o lungime de aproximativ 11km;
– Reabilitare retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 3,9km;
Termenul de executie a lucrãrilor este de 21 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrãrilor. Valoarea contractului este de: 15.799.000,00 lei fãrã TVA.
Potrivit prevederilor din contractul ce are în vedere reabilitarea retelelor de apã si canalizare din zona Petrosani Nord urmeazã a fi efectuate urmãtoarele lucrãri:
– Reabilitare retele de apã pe o lungime de aproximativ 7,4km;
– Reabilitare retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 7,2km
Termenul de executie a lucrãrilor: 21 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrãrilor. Valoarea contractului este de: 17.215.999,00 lei farã TVA
”Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Hunedoara (Valea Jiului) 2014 – 2020” presupune investitii majore în serviciile de alimentare cu apã si canalizare, urmând ca lucrãrile de modernizare sã fie derulate pe aria a sase localitãti din zona de operare (municipiile Petrosani, Lupeni, Vulcan si orasele Aninoasa, Petrila si Uricani). Contractul de finantare a fost semnat în mai 2017 si are o valoare totalã de 384.329.650,38 de lei, din care, valoarea eligibilã prin Fondul de Coeziune este de 275.186.442,38 de lei”, a declarat Cristian Ionicã, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
”Firma noastrã a mai executat o serie de lucrãri în ceea ce înseamnã configurarea unei infrastructuri  publice de alimentare cu apã si canalizare la standardele cerute de un proiect european si în anii precedenti. Mã bucur cã reusim sã contribuim la continuarea implementãrii unui proiect ambitios pentru care Apa Serv a accesat bani europeni, un proiect care va aduce mai mult  confort pentru cetãtenii din Petrosani si o calitate sporitã a serviciului de alimentare cu apã si canalizare”, a declarat la rândul sãu, Doru Tamas, reprezentantul antreprenorului lucrãrilor.