Municipiul Vulcan, înfrãtit cu orasul Ialoveni din Republica Moldova

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, a fost în Republica Moldova în orasul Ialoveni. Acolo a fost semnat parteneriatul de înfrãtire dintre cele douã localitãti, în cinstea Centenarului Marii Uniri.
“Începând cu data de 28 octombrie 2018, municipiul Vulcan este înfrãtit cu orasul Ialoveni – Republica Moldova. Momentul festiv al semnãrii Acordului de Înfrãtire împreunã cu domnul primar Sergiu Armasu, moment desfãsurat la Primãria Ialoveni în prezenta celorlalte delegatii de români venite la Sãrbãtoarea Ialoveniului, marcheazã pentru comunitãtile noastre înfrãtite, startul în deschiderea portilor prieteniei, ale colaborãrii si sustinerii reciproce.
Programul de activitãti comune ce va fi stabilit pânã la finele acestui an, pentru anul urmãtor, va fi axat în principal pe proiecte culturale, educationale, istorice, de pãstrare a traditiilor, sportive, turistice si economice. Pornim la drum în aceastã frumoasã legãturã cu certitudinea stabilirii unor relatii calde, prietenesti între Vulcãneni si Ialovineni, de toate vârstele”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Edilul se declarã impresionat de modul în care cetãtenii din Ialoveni, o comunã din Republica Moldova se implicã în viata comunitãtii locale. Pentru reabilitarea unor strãzi din localitate, chiar cetãtenii au contribuit cu sume de bani.
“Douã strãzi din Ialoveni, 9 Mai si Nicolae Bãlcescu au fost pavate de Primãrie în colaborarea directã cu asociatiile de locuitori. Din explicatiile domnului primar Sergiu Armasu am înteles cã oamenii au insistat sã fie parte în proiect, contribuind cu sume de bani importante pentru realizarea lucrãrilor, în conditiile în care au înteles cã Primãria nu dispune de fonduri suficiente pentru a rezolva problema lor cea mai arzãtoare: pavarea strãzilor”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, care a participat la receptia de finalizare a lucrãrilor din comunã Ialoveni din Republica Moldova.
Edilul a mai mentionat cã veniturile cetãtenilor din Ialoveni sunt “cu mult mai mici decât media veniturilor din România, ceea ce face implicarea lor si mai pretioasã”.
“La momentul inaugurãrii acestor strãzi, fãcutã cu rugãciune si multã bunãvointã simtitã de toti cei prezenti, strãzile s-au preschimbat în locuri de socializare foarte plãcutã. Iar pe strada Nicolae Bãlcescu iaca, am încins si Hora Unirii, spre bucuria sufletelor noastre de români de dincoace si dincolo de Prut”,  a mai spus sursa citatã. Cele douã localitãti, municipiul Vulcan si comunã Ialoveni din Republica Moldova s-au înfrãtit în vara acestui an.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.