Mircia Muntean, cum care Muntean? “Bufonul” UNPR de la locale are pile foarte bine ascutite în PDL. Pe el, codul etic, din PDL, al lui Macovei nu-l atinge, iar, conform sefilor de la judet, acesta va fi candidatul ARD pentru colegiul Deva – Cârjiti. Iar Mircia Muntean nu este usã de bisericã acesta fiind implicat în nenumãrate procese penale în care fostul primar al Devei a dobândit calitatea de inculpat.

Cel mai rãsunãtor proces este cel legat de infractiuni vamale, trafic cu masini de lux, un proces în care Mircia Muntean stã în boxa acuzatilor, lunã de lunã, din 2005 alãturi de alti câtiva infractori de drept comun. Vorbim despre unul dintre cele mai longevive dosare penale si, alãturi de alti patru inculpati, Mircia Muntean este judecat pentru cã, în calitate de primar, prin abuz în serviciu, a tras un „tun” cu terenuri apartinând statului român.

Activitatea infractionalã doar dintr-un singur caz (afacerea Shell) a inculpatului Mircia Muntean este descrisã cu lux de amãnunte în peste 40 de pagini de rechizitoriu. Primarul Devei a comis câteva inginerii juridice si financiare (toate nelegalã, fireste) prin care a dat la trei revolutionari „de catifea” un teren cu titlu gratuit din proprietatea publicã a statului român. La finalul smenului, acestia aveau sã primeascã de douã ori mai mult decât ceruserã. Asa s-a ajuns ca un alt investitor strategic din Deva, firma McDonald’s, sã devinã tinta unui santaj grosolan.

Procesul este pe rolul instantei de judecatã de peste opt ani, fiind considerat unul dintre cele mai lungi procese care existã pe rol în România Dorin Gligor, însã, sustine cã Mircia Muntean va candida din partea ARD, în ciuda gravelor sale probleme cu justitia.

Potrivit codului etic, nu vor putea fi candidati din partea ARD cei care au fost condamnati definitiv sau trimisi în judecatã si cei în privinta cãrora existã indicii temeinice cã ar fi sãvârsit infractiuni.

Marius MITRACHE