O femeie de 52 de ani din judetul Vâlcea a murit pe loc. Alte 32 de persoane au ajuns la spitale, dupã ce autocarul cu care se întorceau din Spania s-a rãsturnat pe DN 7. La nivelul judetului a fost activat Planul Rosu de Interventie.
Codul rosu a fost activat în judetul Hunedoara luni dimineata în jurul orei 4.50, dupã ce un autocar care se întorcea din Spania s-a rãsturnat pe drumul dintre Arad si Deva, la km 425, intre Tãtãrãsti si Gothatea, iar în accident au fost prinsi 72 de oameni. O femeie de 52 de ani, din Râmnicu Vâlcea a murit si alti 32 de oameni au fost transportati de urgentã la spitalele din Deva , Orãstie si Ilia Pentru unul dintre pasageri, care a rãmas încarcerat, nu s-a mai putut face nimic. Potrivit bilantului final, toti cei 72 de oameni au fost în stare de soc, iar 32 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. „În urma accidentului, 32 de persoane au fost rãnite si transportate la spitale. O persoanã este decedatã, iar alte 37 de persoane au fost transportate în spatiile de cazare puse la dispozitie de autoritãti”, au spus reprezentantii ISU Hunedoara, care au mai precizat cã niciunul dintre cei doi soferi, ce veneau din Spania cu destinatia finalã Râmnicu Vâlcea, nu au pãtit nimic.
La fata locului au fost deplasate 7 ambulante SMURD si 3 ambulante SAJ, dar si douã echipaje de stingere. Politistii spun cã se fac cercetãri pentru a stabili cu exactitate cum a fost posibil ca autocarul sã se rãstoarne. „Conducãtorul autocarului are 47 de ani si este din Râmnicu Vâlcea. În acest moment este cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpã”, a spous Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Dupã accidentul de autocar, o altã tragedie a avut loc pe DN 7, pe raza comunei Vetel, la câteva ore distantã. Un sofer nevinovat a murit pe loc. Bãrbatul a fost proiectat cu capul prin turela autoturismului. Soferul vinovat are 43 de ani si este din municipiul Bucuresti.
”În timp ce conducea o autoutilitarã cu semiremorcã pe DN 7, pe raza localitãtii Vetel, din directia Deva spre Ilia, din cauza vitezei excesive, a tamponat din spate autoturismul  condus de un tânãr de 29 de ani, din judetul Bistrita Nãsãud, pe care l-a proiectat în autoturismul aflat în fata sa, condus de un hunedorean în vârstã de 47 de ani.  Dupã avarierea celor douã autoturisme, autoutilitara a pãtruns pe contrasens, unde a tamponat autoturismul condus regulamentar de un bãrbat de 52 de ani, din comuna Sãlciua, judetul Alba. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducãtorului auto de 52 de ani”, a precizat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Alte sapte persoane au fost rãnite pe D.N.7, pe raza localitãtii Turdas, dupã ce soferul unei dubite, de 35 ani, din orasul Cãlan, din cauza neatentiei s-a rãsturnânat într-un sant, a informat IPJ Hunedoara. Pe lângã sofer, alti 6 pasageri, cu vârste cuprinse între 19 si 37 de ani au ajuns la spital.
A fãcut infarct la volan?
Medicii Serviciului Judetean de Medicinã Legalã Hunedoara vor trebui sã desluseascã misterul din jurul unui accident mortal de circulatie. Soferul ar fi fãcut infarct la volan. Evenimentul a avut loc tot ieri dimineatã pe D.N.76, în comuna Baia de Cris la o trecere la nivel cu calea feratã. ”Echipa operativã care s-a deplasat la fata locului a stabilit cã un  bãrbat în vârstã de 47 de ani, din comuna Vata  de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DN 76, din directia Brad-Arad, a pãrãsit partea carosabilã, a intrat in coliziune cu panourile suplimentare de  avertizare trecere la nivel cu cale feratã, a trecut peste calea feratã si s-a oprit  dupã circa 15 metri de aceasta”, a informat IPJ Hunedoara. Soferul a fost gãsit mort în autoturism. Seria accidentelor a continuat în jurul prânzului, în zona Sântuhalm. Douã femei au fost rãnite dupã ce autoturismul în care se aflau a iesit de pe drum si s-a izbit.
Cele douã victime au avut noroc si rãnile suferite nu le pun viata în pericol, a precizat medicul Cãlin Dumitrescu din cadrul SAJ Hunedoara. Nici pe soselele din Valea Jiului n-a fost liniste, iar la Lupeni o femeie a ajuns la spital cu rãni la fatã dupã ce a fost lovitã de un sofer chiar pe trecerea de pietoni. Politistii au deschis dosare penale în cazul evenimentelor rutiere si fac cercetãri pentru vãtãmare corporalã din culpã.
Diana MITRACHE
Maximilian Gânju