Dupã aproape 1 an de la data la care s-a zvonit pentru prima datã cã vor fi date cheile la locuintele sociale din Vulcan, reabilitate într-un cãmin fost mineresc, marti, 30 octombrie, cei care s-au înscris pe liste, primesc repartitiile.
Sunt locuinte sociale pe care le primesc cei care provin din Vulcan si care vor locui de acum în conditii optime. Repartizarea lor pe apartamente se face marti, la prânz.
„Am alocat locuintele de la blocul C1 din zona Dincã. Urmeazã ca marti sã se  prezinte cei care pot, sã le predãm cheile si sã se le arãtãm locuintele. În acest interval de timp s-a lucrat la contracte, au fost semnate. Fiecare a aflat ce atributii are, ce cheltuieli, iar marti, la ora 14,00, sunt asteptati toti la primãrie”,  a spus Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.
Sunt mai multe cereri decât locuinte, însã edilii spun cã, în perioada urmãtoare  va mai fi dat în folosintã încã unul dintre cãminele reabilitate în acest loc.
„Sunt foarte multe solicitãri pentru apartamente în municipiul Vulcan, dar noi le-am spus sã vinã sã îsi actualizeze cererile, pentru cã, în urma unei sedinte de consiliu local, s-au stabilit niste criterii, care presupuneau un punctaj, pentru fiecare cerere. Au fost doar 70 de cereri actualizate si ulterior au mai venit, dar vom face o listã de asteptare pentru urmãtorul bloc, C2, care are, de asemenea alte 50 de locuinte. Urmeazã apoi C3 , cu alte 50 de locuinte. Deci chiar le solicit cetãtenilor sã vinã sã îsi actualizeze dosarele”, a mai adãugat viceprimarul Cristian Merisanu.
Lucrãrile la acest bloc au pornit în luna decembrie a anului 2015 si întreaga clãdire a fost reabilitatã. În 11 decembrie 2017, era termenul de predare al lucrãrii, însã, acesta a fost devansat, deoarece au mai fost lucrãri de efectuat si nici statia de gaz nu era finalizatã.
Diana Mitrache