Codul rosu a fost activat in judetul Hunedoara luni dimineata in jurul orei 4.50, dupa ce un autocar care se intorcea din Spania s-a rasturnat pe drumul dintre Arad si Deva. Un om a murit si alti 23 au fost transportati de urgenta la spitalele din Deva , la km 425, intre Tatarasti si Gothatea si Orastie, iar in accident au fost prinsi 72 de oameni, doi dintre ei fiind soferi. Pentru unul dintre pasageri, care a ramas incarcerat, nu s-a mai putut face nimic.
La fata locului au fost deplasate 7 ambulante SMURD si 3 ambulante SAJ, dar si doua echipaje de stingere. 32 de persoane ranite au fost transportate la spitalele din Ilia, Deva, Orastie si Hunedoara, iar alte 37 de persoane au fost transportate in statiile de cazare puse la dispozitie de autoritati.
Politistii spun ca se fac cercetari pentru a stabili cu exactitate cum a fost posibil ca autocarul sa se rastoarne. Din primele date, politistii spun ca accidentul a avut loc din cauza neadaptarii vitezei intr-o curba la stanga pe carosabil umed si e posibil sa se fi produs pe fondul oboselii soferului. Circulatia a fost intrerupta mai multa vreme, dar in prezent s-a redeschis un sens de mers.

VOM REVENI CU AMANUNTE

Diana Mitrache