Bãrbatul de 53 de ani a fost împuscat în zona ambomenului si a ajuns în stare gravã la spital. Bãrbatul a fost operat de medicii deveni. Politistii au demarat o anchetã pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
Accidentul de vânãtoare care era sã-l coste viata pe un bãrbat din municipiul Brad a avut loc vineri, pe fondul de vânãtoare Bulzesti. Partida de vânãtoare la care lua parte atât victima cât si cel care l-a confundat cu vânatul si si-a descãrcat pusca era autorizatã, ambii fiind vânãtori cu acte în regulã si autorizati sã detinã arme de foc.
”Politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, din primele verificãri, au stabilit cã partida de vânãtoare în grup restrâns (la mistret) a avut loc în conditii legale, atât victima, cât ti presupusul autor, un barbat de 59 de ani, fiind membri vânãtori si posesori legali de armã”, informeazã IPJ Hunedoara. Bãrbatul rãnit a fost transportat la Spitalul Judetean din Deva, pentru acordarea îngrijirilor medicale. Starea sa este gravã au stabili medicii. ”Prezenta o plagã în regiunea abominabilã dreapta. A fost stabilizat la fata locului si transportat la UPU Brad. Colegii presupun cã plaga de intrare este în regiunea abominabilã si de iesire în regiunea lombarã dreapta, cu sângerare masivã”, declara medicul Cãlin Dumitrescu, purtãtorul de cuvânt al Serviciului Judetean de Ambulantã Hunedoara. Victima a fost operatã de medicii spitalului judetean dupã ce glontul i-a tracut prin corp. Politistii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de vãtãmare  corporalã din culpã, iar în functie de rezultatul anchetei se vor decide ce mãsuri se impun. Arma cu care bãrbatul a tras din gresealã în partenerul sãu de vânãtoare a fost ridicatã de politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase al IPJ Hunedoara pentru expertizã.
Maximilian Gânju