Baloo, în pericol de a fi mutat

Baloo, mascota statiunii montane Straja, este în pericol de a fi mutat. Ursul este, din nou, în atentia Asociatiei Milioane de Prieteni care a creat o petitie prin care solicitã mutarea lui Baloo în rezervatia de la Zãrnesti.
Baloo este în Straja încã din anul 2000. În urma unei accidentãri, acesta a fost salvat de oamenii din Straja, iar Emil Pãrãu l-a “adoptat”. De atunci, Baloo este atractia statiunii Straja.
Petitie
Membrii Asociatiei Milioane de Prieteni au initiat o petitie online adresatã ANSVSA, Ministerului Mediului, Agentiei pentru Protectia Mediului, Gãrzii de Mediu, Primãriei Lupeni si  administratorilor statiunii Straja prin care aratã cã Baloo este  “prizonier”.  “Vrem o nouã viatã pentru ursul Baloo! De la gratiile din Hunedoara la un sanctuar. Ursul Baloo are nevoie de ajutorul  nostru. Asociatia Milioane de Prieteni (AMP), cea care administreazã sanctuarul de ursi Libearty din Zãrnesti, se luptã de ani de zile sã îi ofere „mascotei” statiunii Straja din Hunedoara o viatã de urs. Baloo este „prizonierul” gratiilor din Straja încã din 2000, de când s-a accidentat pe munte si a ajuns în gospodãria lui Emil Pãrãu, un afacerist local. Tot de atunci nu mai poate decât sã viseze la rãcoarea pãdurii si  ciripitul pãsãrilor, fiind transformat în atractie turisticã. Baloo trebuie salvat dupã 18 ani de captivitate. Locul animalelor sãlbatice este în libertate, nu în temnite!  Solicitãm mutarea sa de  urgentã la un sanctuar!”, spun initiatorii petitiei.  Încã din anul 2007, cei de la Asociatie se luptã pentru Baloo, însã pânã acum nu au avut  câstig de cauzã.
Pe de altã parte, existã foarte multe persoane care sustin cã lui Baloo îi este cel mai bine la  Straja, unde este îngrijit, hrãnit corespunzãtor si îi sunt asigurate toate conditiile, iar o posibilã mutare i-ar putea pune în pericol viata.
Monika BACIU

3 comentarii la „Baloo, în pericol de a fi mutat

 • 25 octombrie 2018 la 10:20
  Permalink

  A naibii sa fi-ti voi cu asociatia voastra !!!!!!!!!Cind a fost accidentat …unde erati???? Iar acuma dupa atitia ani..acel urs se va mai descurca in libertate??? Uitati-va cum au ajuns ursii sa vina la marginea drumurilor …la cersit !! Macar asta …e bine hranit si sigur cit sta acolo nu e tinta cautatorilor de trofee…….

  Răspunde
 • 25 octombrie 2018 la 10:50
  Permalink

  Faceti petitii, de dragul petitiilor, cei de la Asociatie! Daca sunteti asa destepti, veniti cu o solutie, ca de Gigi contra m-am cam saturat. Spuneti concret ce ati facut pana acum pentru Baloo, prezentati opiniile avizate ale unor specialisti si abia apoi puteti cere ceva! Halal!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.