Fondurile europene destinate modernizãrii blocurilor de locuinte schimbã, vizual, aspectul localitãtilor.  Dacã majoritatea  imobilelor nu au  beneficiat de astfel de modernizãri, acestea fiind într-o stare de degradare, sunt clãdiri care odatã  modernizate nu doar cã devin eficiente din punct de vedere termic, ci contribuie si la îmbunãtãtirea aspectului vizual.
Lucrãrile la primul bloc de locuinte din orasul Petrila, inclus în programul de reabilitare derulat cu fonduri europene, au fost receptionate astãzi de comisia formatã din reprezentanti ai Primãriei orasului Petrila, ai  asociatiei de proprietari, ai constructrorului si  proiectantului. Este vorba despre blocul 14 din cartierul 8 Martie, pentru care s-a obtinut finantare prin POR 2014 – 2020.
”Suntem desigur mândri cã orasul Petrila a finalizat reabilitarea primului bloc din Regiunea 5 Vest, pentru care s-a obtinut finantare prin POR 2014 – 2020. Proiectul prin care Bl 14 din Cartier 8 Martie, ”Eficientizare termicã clãdiri rezidentiale”, a beneficiat de finantare pe Axa prioritarã 3,  prioritate de investitii 3.1. Regiunea 5 Vest, cuprinde judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, iar cetãtenii nostri au de acum conditii mai bune, într-un bloc reabilitat din punct de vedere termic, iar dn punct de vedere estetic si imaginea orasului Petrila are de câstigat odarã cu finalizarea acestei investitii”, a declarat  primarul Vasile Jurca.
Acesta a mai precizat cã orasul Petrila mai are depuse alte 14 proiecte de acest tip la ADR Vest, proiecte care au fost aprobate si care îsi asteaptã finantarea,  pentru a se trece la etapa de executie.  De altfel, Petrila este localitatea din Valea Jiului cu cele mai multe clãdiri care au fost incluse în astfel de programe de modernizare cu fonduri europene.
Monika BACIU