Salariile din sistemul medical au crescut anul acesta, atingând grila de salarizare de la nivelul anului 2022. Nici în aceste conditii nu toatã lumea este multumitã de nivelul de salarizare, astfel cã la unitatea medicalã se impune acordarea unor stimulente de ordin financiar.
Angajatii Spitalului municipal din Vulcan vor beneficia de stimulente financiare. O parte dintre angajati, nu toti. Cel putin despre  acest lucru ar fi vorba în documentele prezentate de conducerea unitãtii medicale Consiliului Local, care a aprobat, însã, solicitarea celor de la spital.
Potrivit informatiilor, Consiliul de Administratie al spitalului va decide care vor fi persoanele beneficiare de stimulente
“Prin adresa spitalului municipal Vulcan (…) înregistratã la Primãria municipiului Vulcan (…) ne solicitã aprobarea de stimulente financiare în conformitate cu prevederile art. 199, alin. 2 din Legea 95/2006 privind reforma în  domeniul sãnãtãtii, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare. Conform acestui articol “autoritãtile administratiei publice locale pot acorda personalului medical  si de specialitate din  spitalele publice din reteaua sanitarã proprie stimulente financiare lunare, în limita a douã salarii minime brute pe tarã, în baza hotãrârii autoritãtilor deliberante ale autoritãtilor administratiei publice locale, în limita bugetului aprobat”, aratã documentul aprobat de consilierii locali de la Vulcan.  Astfel, o parte dintre angajatii unitãtii medicale vor beneficia de stimulente a cãror valoare este de douã salarii minime brute pe tarã. Potrivit documentelor aprobate de Consiliul Local Vulcan “acordarea stimulentelor financiare se va face la propunerea managerului spitalului în baza unui Regulament propriu  propus de Comitetul Director si aprobat de Consiliul de Administratie al spitalului”.Cuantumul  lunar al stimulentelor financiare a fost stabilit în sumã maximã de 20.000 lei. Conducerea Spitalului municipal Vulcan nu a putut fi contactatã pentru a oferi informatii suplimentare pe marginea acestui subiect.
Monika BACIU