Avram Iancu, sportivul din Petrosani care a pornit la începutul lunii septembrie într-o noua  aventurã acvaticã, a ajuns în Turcia.  Dupã aproape douã luni de înot prin apele Mãrii Negre, pe teritoriul României si al Bulgariei, a venit momentul ca acesta sã ajungã în Turcia. Bibliotecarul spune cã de aici se complicã lucrurile.
“Pânã aici am înotat 510 km, din care 275 în Bulgaria si 235 în România. Astea sunt distantele. Vreau sã multumesc echipei mele pt sprijin si ajutor. (…) Prietenele mele, meduzele, se încãpãtâneazã cu administrarea de sãrutãri veninoase. Strângem din dinti si mergem înainte. Apa este încã suportabilã pentru mine. Doamne ajutã!”, spune Avram Iancu pe pagina sa de socializare.
Avram Iancu a  pornit de la Sulina si se îndreaptã spre Istanbul. Acesta vrea sã marcheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotãtorului din Petrosani a început pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sa aventurã acvaticã. Traseul lui Aveam Iancu însumeazã 630 de kilometru pe malul Mãrii Negre, pânã la Istanbul.  Motivatia si iubirea fatã de patrie îl motiveazã pe Avram Iancu în acest ambitios demers.
Monika BACIU