Se lucreazã în ritm sustinut pe soseaua de centurã a orasului Petrila, o arterã ce este construitã pe banii Societãtii Nationale de Închideri de Mine din Petrosani, care a închis mina Petrila, în baza proiectului de ecologizare. Lucrãrile au înaintat mult, datã fiind si vremea favorabilã, iar primarul din acest oras spune cã este multumit de ceea ce vede în teren.
„Apreciez cã si  constructorul s-a miscat foarte bine, iar cei de la Societatea de Închideri de Mine au pus presiune pe ei si i-am vãzut zilnic în teren. În acest moment, sunt turnate cele douã straturi de asfalt pânã în zona  podului spre Cartierul 8 Martie. Au asfaltat si zona betonatã si se lucreazã în continuare, iar eu cred cã undeva la finele lunii noiembrie vom avea asfaltat drumul de centurã pânã la iesirea spre Petrosani, în Cartierul Bosnea”, a spus Vasilicã Jurca,  primarul orasului Petrila.
Odatã dat în folosintã, acest drum va face  circulatia suportabilã în estul Vãii Jiului. Mai mult, primãria vrea sã amenajeze si zone pentru pietoni si sã valorifice privelistea pe acre ar putea sã o reprezinte  Jiul în acest loc.
„Este extrem de important, în conditiile în care am observat cu totii cã, în orele de vârf, în oras, se circulã aproape barã la barã, vinerea de fiecare datã, aproape de dimineatã pânã seara, pentru cã este târg si cred cã acest drum va putea sã preia traficul greu si va descongestiona traficul din oras, iar noi ne gândim sã face si zonã pietonalã aici”, a mai spus primarul din Petrila. Lucrãrile de asfaltare au început în luna  septembrie, iar potrivit celor de la Societatea Nationalã de Închideri  de Mine Valea Jiului,  valoarea lucrãrilor este de 1,9 milioane de lei.  Asta însemanã pentru ei si asfaltarea drumului de centurã si realizarea gardului împrejmuitor, iar termenul  final de executie este  30 noiembrie 2018.
Diana Mitrache