Au existat discutii aprinse pe marginea acestui subiect fierbinte. Urmeazã ca acum documentatia sã fie încãrcatã pe SEAP, iar mai apoi procedura va continua timp de o lunã de zile.  Edilii estimeazã, cã dacã totul decurge  conform planului,  la data de 1 decembrie, petrosãnenii abonati la sistemul centralizat  de termoficare sã beneficieze de cãldurã.
“Complexul Energetic Hunedoara si-a exprimat disponibilitatea de a furniza agent termic  consumatorilor din municipiul Petrosani,  în urma participãrii  în calitate de ofertant  la o licitatie publicã. (…) Pentru asigurarea încãlzirii cu energie  termicã a cetãtenilor care mai sunt bransati la acest sistem, am propus Consiliului Local adoptarea unui proiect  de hotãrâre în acest sens”, aratã  documentatia aprobatã  de Consiliul Local Petrosani.
Alimentarea cu  energie termicã în sistem centralizat este un serviciu comunitar de utilitate  publicã. Aceste serviciu a fost asigurat prin  intermediul SC Termoficare SA, care odatã intratã în  faliment nu mai poate presta acest serviciu. Astfel, s-a luat decizia delegãrii distributiei  agentului termic.
Monika BACIU