Aprecierea apartine unuia dintre apãrãtorii politistului din Vulcan care face echipã cu celebra avocatã Paula Iacob, de asemenea angajatã sã-l apere pe Sucilã.

Atât avocatul Paula Iacob cât si colegul ei, ambii angajati sã-l apere pe politistul Adrian Sucilã, acuzat de act sexual cu un minor, corupere sexualã si furt, apreciazã cã judecarea dosarului ar trebui sã se facã la o instantã egalã cu cea de la Petrosani dar din altã parte a tãrii.

Apãrãtorii politistului din Vulcan, aflat în arest la Aiud, spun cã solicitarea de mutare a dosarului este justificatã pentru cã la Petrosani  „existã toate motivele ca local sã nu se pronunte o solutie asa cum cere legea”, a precizat ieri, Paula Iacob. Judecarea politistului acuzat de procurori cã a întretinut relatii sexuale cu fiul minor al viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, ar putea fi influentatã si de factorul politic, crede un alt apãrãtor.

„Mutarea se face pentru calitatea persoanelor. Calitatea persoanele implicate în acest dosar pot sã conducã la o eroare judiciarã fie pozitiv fie negativ. De ce eroare, pentru cã sunt influente locale cu atât mai mult cu cât în perimetrul unor

dispute politice nationale sau locale, pãrti implicate sau din membrii familiilor implicate, au fost în acest anturaj al disputelor politice locale. Asa se face cã din presã rezultã, dar mai cu seamã, din ambitiile dosarului rezultã faptul cã o instantã egala în grad dintr-o altã parte a tãrii ar fi echitabilã si ar judeca echitabil”, a declarat ieri, Daniel Ionascu (foto medalion), unul dintre apãrãtorii lui Sucilã.

Maximilian Gânju

 

Costel Brânduse, candidat pentru Colegiul de Vest la alegerile parlamentare?

Costel Brânduse vrea sã se înscrie în lupta pentru un loc de parlamentar în Colegiul de Vest, acolo unde îl va avea ca si contracandidat pe Cristian Resmeritã (PSD), actualul parlamentar.

Informatia este venitã pe surse si neconfirmatã deocamdatã de Costel Brânduse. Dar, cum sursele noastre sunt extrem de bine informate, vom avea în perioada imediat urmãtoare (mai exact în momentul în care îsi deschide telefonul) si o confirmare oficialã, chiar de la Costel Brânduse. Interesant este de aflat si cum va decide sã candideze, independent, cum a fãcut-o si la alegerile locale, ori sustinut de vreun partid. Analizând însã Colegiul de Vest, Costel Brânduse poate sã fie un candidat extrem de periculos pentru Cristian Resmeritã. Colegiul de Vest este format din municipiile Vulcan si Lupeni si orasul Uricani. ªi, atentie!, în orasul Uricani, primarul Dãnut Buhãescu nu s-a înteles niciodatã cu omologul sãu de la Lupeni si putin probabil ca sã îl ajute pe Cristi Resmeritã, desi sunt din acelasi partid, în favoarea nasului, Costel Brânduse. Cã doar existã o vorbã care spune cã maieul este mai aproape decât cãmasa, nu-i asa? De asemenea, nici relatia dintre administratiile de la Lupeni si Vulcan nu a fost una prea strãlucitã, iar Cristian Resmeritã nu poate fi sigur pe sprijinul nemijlocit al colegilor din USL, sau mãcar a celor din PSD. Iar pe lângã aceste aspecte nu este de neglijat scorul de 21 la sutã pe care Costel Brânduse, ca si candidat independent, l-a obtinut la alegerile locale în lupta cu Cornel Resmeritã. Un procent foarte bun pentru un candidat independent care a dus lupta de unul singur.

Marius MITRACHE