Întâlnirea a vizat starea drumurilor nationale de pe teritoriul judetului Hunedoara si stadiul pregãtirilor de iarnã.  Prefectul Fabius -Tiberiu Kiszely s-a întâlnit cu reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova, Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Sectiei de Drumuri Judetene Târgu Jiu, Sectiei de Drumuri Judetene Deva, Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara – Serviciul rutier si Straco Grup SRL. Reprezentantul guvernului în teritoriu a  discutat cu drumarii despre starea arterelor nationale  de pe teritoriul judetului Hunedoara (în principal DN7A ) cât si despre stadiul pregãtirilor de iarnã.
”Din analiza fãcutã privind starea drumurilor nationale de pe teritoriul judetului Hunedoara a  rezultat cã majoritatea  acestora sunt în stare bunã, cu exceptia DN7A, unde în decursul anului 2018 nu a fost realizatã nicio lucrare de reparatie. În cursul  acestei sãptãmâni urmeazã ca cele douã directii de  drumuri sã analizeze situatia acestui drum national si sã decidã pasii ce trebuie fãcuti în continuare având în vedere si apropierea sezonului rece”, se aratã într-un comunicat emis de Prefectura Hunedoara. În ceea ce priveste pregãtirile de iarnã, reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, respectiv Sectiei de Drumuri Judetene Deva au precizat cã sunt în  grafic în ceea ce priveste pregãtirile de iarnã, atât cu asigurarea utilajelor de deszãpezire cât si cu  materialele antiderapante. Prefectul judetului în încheierea sedintei de lucru a dispus efectuarea de  controale inopinate pe DN7A privind respectarea tonajului autovehiculelor conform restrictiilor  existente.
”De asemenea a dispus analizarea de urgentã a  situatiei drumului national DN7A de cãtre cele douã directii de drumuri astfel încât sã poatã fi stabilite si mãsurile ce trebuiesc luate având în vedere apropierea sezonului rece”, se mai aratã în comunicat.
Maximilian Gânju