Fântânã cu lumini si inovatii pentru copii

La Petrosani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi promite cã va schimba o bunã parte din ceea ce existã acum ca spatii de joacã pentru copii, dar si unele zone de pe centrul civic vor fi refãcute.
Este vorba, cu precãdere, despre fântâna artezianã stradalã amplasatã în vecinãtatea amfiteatrului de la teatrul din Petrosani, care va deveni una foarte modernã. „Avem în plan ca, anul viitor, sã amenajãm o altã fântânã, una nouã. De data aceasta va fi una cu lumini foarte  frumoase si sper sã reusim sã contractãm aceastã lucrare pentru anul viitor”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Si, tot pentru atunci, sunt luate în calcul si alte investitii în zona Parcului Central Carol Schreter. „Si parcul va fi modernizat. Vrem sã îmbunãtãtim locul de joacã pentru copii si sã mai asfaltãm ce este de asfaltat. Ne gândim si la o amenajare mai specialã a cupolei din parc”, a mai precizat primarul din Petrosani.
Aproximativ 7 milioane de euro au fost cheltuiti pe dalele de granit, piatrã cubicã, pavele si borduri în Centrul Civic de la Petrosani, iar în lucrãri a fost prinsã si acea fântânã artezianã neutilizatã prea des. Banii  necesari au venit, în cea mai mare parte, de la Uniunea Europeanã si de la Guvernul României, contributia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei. Cu aceastã sumã  a fost reabilitat centrul orasului, zona de la Brãdet si totodatã s-a realizat sistemul de supraveghere video.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.