Calitatea lucrãrilor. Termene de executie respectate! Legalitate 100%.  Sunt cele trei principii care guverneazã relatia dintre Consiliului Judetean Hunedoara si firmele care sunt implicate în activitãtile de întretinere si reparatii ale drumurilor aflate în administratia judeteanã. Existã însã, în momentul de fatã, o necesitate obiectivã pentru ca aceste principii sã fie extrapolate la un nou sistem de lucru între autoritatea judeteanã si firmele de drumuri. Este vorba de posibilitatea extinderii portofoliului de lucrãri specifice întretinerii drumurilor judetene, care pot fi decontate din bani  publici. La ora actualã, prin Contractul-cadru aflat în vigoare,  limitãrile sunt notabile, atunci când realitãtile din teren impun solutii constructive specifice pentru obtinerea  optimului în durabilitatea si eficienta investitiei.
Gãsirea de solutii în comun! Acesta a fost tema principalã de  discutii la întâlnirea avutã luni, 15 octombrie 2018, de conducerea CJ Hunedoara, reprezentatã de presedintele Mircea Flaviu Bobora si administratorul public Costel Avram, cu administratorii firmelor hunedorene de  drumuri. Autoritãtile judetene si-au reiterat cerintele privitor la  calitate, termene de executie si legalitate, precizându-le foarte  clar constructorilor statutul lor de parteneri în discutii.  Pentru îmbunãtãtirea modului de derulare a activitãtii de reparatii si întretinere de drumuri în judetul Hunedoara, reprezentatii firmelor de drumuri au prezentat autoritãtilor judetene o serie de propuneri. O actualizare a preturilor plãtite, cresterea  operativitãtii la receptia lucrãrilor, gãsirea unei solutii corecte de calcul al decontãrii în cazul serviciilor de deszãpezire sunt doar câteva din cerintele  drumarilor.
La rândul lor, autoritãtile judetene, în baza informatiilor  primite la aceastã primã întâlnire,  vor evalua schimbãrile care sunt necesare în Acordul Cadru care va fi semnat anul viitor, astfel încât sã devinã liber la decontãri din bani publici întreg portofoliul de lucrãri necesare pentru reparatia si întretinerea drumurilor judetene. O comisie condusã de administratorul judetului, Costel Avram, formatã din tehnicieni si juristi, va continua demersul început luni de conducerea CJ Hunedoara astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, paradigma care guverneazã astãzi relatia dintre autoritatea judeteanã si firmele de drumuri sã fie  înlocuitã cu una mai bunã în beneficiul  hunedorenilor.
Biroul de presã