Timisorenii pãreau victime sigure la Petrosani dar au început cu mult aplomb meciul creând mari emotii gazdelor încã din primele minute: min. 6 si 7, Stere trimite razant peste poartã, în min. 10 Oct. Drãghici trimite o ”bombã” dintr-o loviturã liberã de la 25m, mingea fiind retinutã de portarul Bg. Miron.
Marea ocazie a timisorenilor va fi în min. 20, când Ivanov trimite cu capul în barã, mingea revine la Melinte care rateazã de la 3 – 4m. Energeticienii se trezesc abia în min. 30 când la centrarea lui Neacsa, Stoenac reia cu capul din 6m, dar portarul M. Contra respinge miraculos.  C. Cristea (min. 36) trimite si el o loviturã liberã de la 20m, retine M. Contra apoi Dragu (min. 38) suteazã de la 25m, apãrã acelasi M. Costea, ultima ocazie a reprizei apartinând timisorenilor (min. 44) când la  cornerul executat de Keita, Stere trimite de la 10m cu capul peste poartã. La  reluare, ACS Poli rãmâne în zece jucãtori, Stere (min. 48) este eliminat pentru al  doilea galben (fault la Vl. Tudorache) si din acest moment talerul se înclinã în favoarea gazdelor. Pânã la primul gol, M. Costea (min. 52) respinge sutul lui Neacsa de la 7m, Vl. Tudorache (min. 59 si 62), Rob Petre (min. 63) sau Mande (min. 65) ratând deschiderea  scorului. Ultimul sfert de orã înseamnã un asediu total la poarta timisorenilor, care cedeazã fãrã drept de apel. A fost o victorie muncitã, clarã în fata unui adversar care a cãzut psihic dupã primul gol.
Andone, cum stai cu inima?
Excelent debutul tânãrului antrenor Bogdan Andone (43 ani) pe banca tehnicã a ACS Energeticianului, echipa care joacã la Petrosani, cu patru puncte aduse în patru zile de mandat. Este al 6-lea antrenor de când ACS Energeticianul (Sirineasa) joacã la Petrosani (august 2017) rând pe rând Gabriel Mangalagiu, Dan Vasilicã, Cristian Dulca, George Zima sau Marin Tudorache pãrãsind ”barca”.
Acum a început era Bogdan Andone (format la scoala lui Marius Sumudicã) cel care a trãit mari emotii încã din primele etape la noua echipã a fost egalat în ultimul minut la Timisoara, cu Ripensia, acum cu ACS Poli (Recas) Timisoara a tremurat pânã în ultimul sfert de orã, când s-a declansat iuresul spre 3 – 0. Bogdan Andone pare cã are o altã abordare. Ceva legat de adrenalinã, de emotii. Echipa ACS Energeticianul va avea, se pare, un  parcurs bun sub comanda sa. Desi au existat destule lipsuri în ambele meciuri. Asta denotã cã Bogdan Andone  stã bine la capitolul ”corazon”. Sã fie  într-un ceas bun!
Prima înfrângere a liderului
Mare surprizã în Trivale unde FC Arges încheia la egalitate 1 – 1 cu modesta Daco Getica Bucuresti care a egalat în min. 84. CS Balotesti deschide scorul la Oradea, dar în final este spulberatã cu 4 – 1 de Luceafãrul. Patru goluri în meciul Aerostar Bacãu – Farul Constanta 2 – 2 oaspetii obtinând egalarea în min. 90 + 4 printr-un sut la vinclu de la 35 m. Rãmasã fãrã antrenorul Bogdan Andone, Metaloglobus Bucuresti a cedat acasã 0 – 1 cu Academica Clinceni printr-un gol încasat în min. 81. Liderul Sportul Snagov a pierdut primul joc  în actualul campionat 0 – 2 la Pandurii Tg. Jiu, cedând prima pozitie echipei din Clinceni.
GENU TUTU